24 december 2020, Dirksland - Donderdag 23 december was het zover, de winnaars van de lichtjes sfeeractie in Dirksland werden bekend gemaakt. Wethouder dhr. Bruggeman verraste samen met een delegatie van de SVIK, de gelukkigen met bloemen en mooie prijspakketten. Lees hieronder meer.

Vervolg

Verslag SVIK: "Gestart werd met de bekendmaking van de winnende straat, de 'Berberis'. De bewoners van deze straat hadden zich uitgeleefd met verlichting in hun tuinen. Samen maar toch individueel is met veel plezier de straat prachtig verlicht. ’Bomen en bosjes fonkelden door mooie lichtjes, waardoor de straat een geheel werd’, aldus één van de juryleden."

Vol enthousiasme ontvingen de bewoners uit handen van de wethouder een prachtig boeket bloemen als prijs. Eén van de bewoners: 'Wat geweldig, het lijkt wel of we de straat kanjer van de Postcode Loterij hebben gewonnen en een beetje positiviteit in deze tijd is van harte welkom'.

De andere winnaars waren te vinden op de Straatdijk en de Staakweg. "Zowel op de Straatdijk, als de Staakweg is creatief en origineel omgegaan met het aanbrengen van verlichting. De bewoners van de Straatdijk zijn winnaar geworden door het Kerstplaatje af te maken met een prachtige etalage met verlichte huisjes, waar menig kijker van kan genieten. ‘Volgend jaar doen we zeker weer mee en kan het nog groter en mooier', aldus de bewoner."

Op de Staakweg zorgden de lichtjes voor een sprookjesachtig beeld. Waar zelfs de bomen voorzien waren van een twinkeling van verlichting. De bewoners waren enorm verrast en hadden niet verwacht in de prijzen te vallen. "Beide winnaars werden beloond met een prijzenpakket vol met producten en bonnen van de lokale ondernemers."

De SVIK hoopte met deze sfeeractie wat verlichting en positiviteit te brengen in deze moeilijke tijd. "Dit is zeker gelukt", zeggen wethouder Bruggeman en de winnaars. De wethouder was zeer verrast en enthousiast over de actie en prees de inzet van de SVIK en bewoners van Dirksland: "Door een kleine actie op touw te zetten, zorgen de SVIK samen met de bewoners voor wat verlichting tijdens deze tijd en dat hebben we allemaal wel een beetje nodig."

Toen de SVIK bij de gemeente aanklopte met de vraag om mee te jureren en het uitreiken van de prijzen van de lichtjes sfeeractie, wilde dhr. Bruggeman dit graag doen. De SVIK was zeer blij met deze samenwerking en wil de wethouder bedanken voor zijn inzet en deskundigheid.

"Ook aan de kleinere bewoners werd gedacht. Voor hen werd een speurtocht uitgezet door het dorp. Alle kinderen die deze puzzeltocht gedaan hebben zullen een kleine verrassing krijgen. Om ook de bewoners van zorgcentrum Geldershof te betrekken bij de lichtjes sfeeractie werd er in samenwerking met de Geldershof een lantaarn knutselactiviteit gestart. Een aantal kinderen hebben de afgelopen dagen lantaarntjes afgegeven bij de Geldershof, die later verdeeld werden onder de bewoners. De kleine sfeeractie werd een grote samenwerking met bewoners, het zorgcentrum, de scholen, de Hervormde Kerk en de SVIK en zorgden voor samenhorigheid, positiviteit en verlichting in de afsluiting van een roerig jaar."

Tekst SVIK