[video] Sommelsdijk - December: voor de meeste kinderen de leukste tijd van het jaar! Ondanks corona heeft Sinterklaas een manier gevonden om vanuit Spanje veilig naar Nederland te komen. "De Kruukplaetjespieten van het Streekmuseum Goeree-Overflakkee hebben een veilige manier gevonden om de kinderen van Goeree-Overflakkee te vermaken en dan OOK nog een cadeautje te geven. In het Sinterklaashuis is de Sinterklaasspeurtocht te koop...." De gezellige tocht kan t/m 5 december 2020 worden gelopen. Lees hieronder meer en bekijk de video van Sinterklaas!

Logeeradres Sinterklaas

Natuurlijk moet de Sint weer ergens kunnen logeren. Ook dit jaar slaapt Sinterklaas in de bedstede van het Sinterklaashuis in de Kerkstraat van Sommelsdijk. Hij roept de kinderen op mee te doen met de veilige Sinterklaaspuzzeltocht.

Speurtocht

De Kruukplaetjespieten van het Streekmuseum Goeree-Overflakkee hebben een veilige manier gevonden om de kinderen van Goeree-Overflakkee te vermaken en dan OOK nog een cadeautje te geven. Maar kinderen krijgen het cadeau niet zo maar. Ze moeten er wel wat voor doen!

Vanaf zaterdag 14 november is in het Sinterklaashuis de Sinterklaasspeurtocht te koop. Deze speurtocht is voor kinderen en duurt ongeveer 45 minuten tot 1 uur en gaat door oud-Sommelsdijk. De puzzeltocht kan t/m 5 december 2020 worden gelopen.

Wat is de prijs?

De puzzeltocht kost slechts €2,50 per deelnemer en is verkrijgbaar in het Sinterklaashuis in de Kerkstraat van Sommelsdijk. Kinderen krijgen een gave pompom-pen mee met Sinterklaas of Piet erop. Deze pen, met zacht bolletje, maakt het nóg leuker om de antwoorden op te schrijven! De antwoorden moeten vervolgens ingeleverd worden bij het Sinterklaashuis. Dit kan tot en met 5 december. Bij het inleveren krijgen de deelnemers als prijs ook nog een lekker cadeau!

Filmpje van de Sint en Piet

Bekijk hieronder het filmpje van Sint en zijn Kruukplaetjespiet van het Streekmuseum Goeree-Overflakkee. Sint en de Pieten praten over het vervelende virus en ze zijn enthousiast over de puzzeltocht. Een aanrader voor jong en oud.

Deze activiteit is mede mogelijk gemaakt door en in afstemming met de gemeente Goeree-Overflakkee.