30 november 2020, Middelharnis - Woensdagavond 25 november j.l. nam Arjan Erkel, ambassadeur van Free a Girl Nederland, een mooie cheque in ontvangst van Fazila Rashid, presidente van de Soroptimistclub Goeree-Overflakkee. De overhandiging vond plaats bij de start van de campagne Orange the World van de Soroptimisten. "Een campagne waarmee aandacht wordt gevraagd om geweld tegen vrouwen en meisjes te stoppen. En dat is waar ook Free a Girl zich voor inzet!" Lees hieronder meer.

Vervolg

Free a Girl is een organisatie die meisjes en jonge vrouwen bevrijdt uit gedwongen prostitutie. Free a Girl biedt deze meisjes een veilige haven en een plek waar ze zichzelf kunnen zijn. De School for Justice is een uniek opleidingsprogramma van Free a Girl in India en Nepal. Het universitair programma leidt meisjes -die bevrijd zijn uit de kinderprostitutie- op tot advocaat of officier van justitie.

Met dit innovatieve programma vecht Free a Girl wereldwijd tegen kinderprostitutie en de hoge straffeloosheid. De studentes kunnen ervoor zorgen dat daders van kinderprostitutie in eigen land effectief bestraft worden. Na hun afstuderen heeft ieder meisje de skills om bij te dragen aan het veranderen van het systeem, niet bang te zijn daders voor de rechter te brengen, gemeenschappen mondiger te maken en slachtoffers te inspireren, net als zijzelf.

De Soroptimisten hebben zich de afgelopen jaren ingezet voor het project ‘School for Justice’ van Free a Girl. Met diverse acties zoals de jaarlijkse filmavond en het evenement Lekker Nazomeren wisten de Soroptimisten, ondanks de corona-beperkingen, toch nog een bedrag van €6.200,00 in te zamelen. Arjan Erkel dankte de soroptimisten voor hun in zet. "Met dit mooie bedrag kunnen weer een aantal jonge meiden een opleiding gaan volgen waarmee zij terugvechten tegen het leed dat hen is aangedaan. Deze meiden krijgen een kans voor een betere toekomst voor zichzelf en andere meisjes. Vanaf begin 2021 zullen de soroptimisten zich gaan richten op een nieuw tweejarig project: Fier! Ook dat project richt zich op het verbeteren van de leefomstandigheden van vrouwen en meisjes, maar dan in Nederland. Later meer hierover."