26 november 2020, Stad aan ’t Haringvliet - De duivensport speelde zeker vroeger een belangrijke rol in de sociale cohesie op een dorp. Postduiven Vereniging 'De Rode Duif' in Stad aan 't Haringvliet werd in 1947 opgericht door 21 duivenmelkers en was erg actief. "Ze bouwden zelf in 1982 een clubgebouw met een bestuurskamer en in inkorfruimte/vergaderzaal...." Oud- bestuurslid Huib van der Valk "vertelt" in de maand december de geschiedenis van De Rode Duif in het wissellijstenproject in gebouw Het Trefpunt. Lees hieronder meer.

Geschiedenis

De duivenmelkers van De Rode DUif vierden in 2007 nog hun 60-jarig bestaan, met een druk bezochte tentoonstelling en het beroemde rad van avontuur waar veel roomboterletters van Nipius te winnen waren. Daarna werd door meerdere oorzaken de duivensport minder populair en verminderde het ledenaantal en besloot men tot opheffen en werden de actieve duivenhouders elders lid."

Oud- bestuurslid Huib van der Valk "vertelt" in de maand december de geschiedenis van De Rode Duif in het wissellijstenproject in het Trefpunt en toont daar ook de portretten van de nu nog actieve duivenmelkers van het dorp. Vanwege de corona staan de lijsten weer voor de ramen en hangen ze niet in de grote zaal. "Voor iedereen toegankelijk!"