7 november 2020, Sommelsdijk - Vanuit het jaarlijks te besteden Coöperatief Dividend schonken jongerenleden Marlolein Buth en Martijn Groenendijk van de Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden onlangs €2.000,00 aan bestuurders van het Streekmuseum Goeree-Overflakkee. Het Streekmuseum gebruikt de gift om het nieuwe Flakkeezenspel in de markt te zetten. Het betreft een variant op Mens-erger-je niet, maar in plaats van dobbelstenen wordt een stok kaarten gebruikt om de pionnen binnen te krijgen. Termen als ‘de Diek’, ‘de Kaai’ en ‘het gors’ komen er in voor. Van het spel zijn drie varianten te koop, de Flakkeese editie, de Goereese editie en de Goeree-Overflakkee editie. Lees hieronder verder.

Vervolg
Het spel is grotendeels op Goeree-Overflakkee gemaakt, zo kleurden deelnemers van de dagbesteding van de Zuidwester het spel in en leverde de Lapjesschuur in Dirksland de stof voor de zak waarin de spelmaterialen zitten.
Met het ondersteunen van het Flakkeezenspel hopen Marjolein Buth en Martijn Groenendijk dat het Streekmuseum in deze lastige tijd weer nieuwe inkomsten kan generen om open te kunnen blijven.’ Daarnaast kan het spel ouderwetse gezelligheid brengen tijdens de lange wintermaanden.
Het Flakkeezenspel kost € 34,50 en is binnenkort te koop in de museumwinkel aan de Kerkstraat in Sommelsdijk of via de website van het Streekmuseum.

** Op de door Corrie Kroon gemaakte foto staan van Links naar rechts:
Hans Kalle, Bertrand van den Boogert, Clarens Schuring van het Streekmuseum Goeree-Overflakkee en Marjolein Buth van de Jongerenraad Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden. Martijn Groenendijk kon niet bij de feestelijke uitreiking aanwezig zijn.