Ouddorp - Kinderboekenweek vol activiteiten in de bibliotheek! Onder het motto 'En toen?' van de Kinderboekenweek organiseert Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta workshops en voorstellingen voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Er staat heel wat op het programma de komende tijd. Zo komt schrijver Thijs Goverde op woensdag 14 oktober 2020 (om 15:30 uur) naar Houten Kaap in Ouddorp met een doldwaze voorstelling. "Thijs Goverde gaat niet alleen voorlezen en vertellen, maar leert kinderen ook hoe ze moeten zwaardvechten." Een interactieve voorstelling dus. Lees hieronder verder.

Vervolg

Kaartjes zijn verkrijgbaar op de site van de bibliotheek en Houten Kaap. In verband met corona zijn er slechts 30 kaarten beschikbaar.

EscapeRoom en Spelen als Shakespeare
In de bibliotheek in Middelharnis is op 7 oktober om 15.00 uur een EscapeRoom gebouwd. Weten kinderen op tijd te ontsnappen door de (geschiedenis)vragen op te lossen en samen te werken? Op woensdag 21 oktober om 15.00 uur is er een workshop toneelspelen. Terug naar de tijd van Shakespeare gaan de kinderen aan de slag met een van de bekende werken van deze beroemde dichter. Voor de workshops is beperkt plaats en vooraf aanmelden is verplicht ivm corona.

Tickets en het volledige programma is te vinden op www.bibliotheekzuidhollandsedelta.nl.

En toen?
Tijdens de Kinderboekenweek gaan we terug in de tijd onder het motto En toen? Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Kinderen kunnen spannende verhalen lezen over ridders, zich verplaatsen in oorlogstijd of van alles te weten komen over de Oudheid. Er is geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken werelden uit het verleden door het lezen van boeken!

Leesplezier
De Kinderboekenweek is een prachtig moment om kinderen te activeren rond het lezen van kinderboeken. Ze leren zich concentreren en verdiepen en het thema van dit jaar nodigt ze uit om dingen met kinderboeken te gaan doen. We prikkelen fantasie en nieuwsgierigheid door tijden van lang, heel lang en superlang geleden te laten leven. De (voor)leesboeken zijn het hele jaar te leen bij de bibliotheek. Voor kinderen tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis. Maar ook als je geen lid bent kun je gebruikmaken van de collectie en activiteiten in de bibliotheek. Alleen voor het lenen van boeken en andere materialen is een lidmaatschap nodig