7 september 2020, Goedereede - Het publiek van het Havenconcert (en de organisatie niet minder) beleefde een prachtige avond, zaterdag 5 september jl.. "Op een speciaal ponton in de haven van Goedereede werd door verschillende artiesten een gevarieerd muziekprogramma ten gehore gebracht. De Stichting Havenconcert Goedereede kijkt dan ook terug op een zeer geslaagde editie, al was het door de coronamaatregelen zeker 'anders dan anders.'" Lees hieronder een verslag door de organisatie.

Verslag "
Het Havenconcert staat al meer dan tien jaar bekend om de ongedwongen sfeer. Bezoekers kwamen doorgaans met eigen tuin- en klapstoelen, picknickmanden en thermosflessen op de bonnefooi naar de Goereese Haven. Door de noodgedwongen coronamaatregelen hadden bezoekers nu vooraf moeten reserveren en waren er door de organisatie stoelen op anderhalve meter afstand van elkaar neergezet. Staanplaatsen waren niet toegestaan. En ook het meenemen van eigen tuin- en klapstoelen binnen de zone van het Havenconcert mocht deze editie niet. Maar dit alles bleek geen belemmering voor het publiek. Het enthousiasme was er zeker niet minder om. Velen waren blij weer aanwezig te kunnen zijn bij een muziekevenement op Goeree-Overflakkee en genoten met volle teugen van de artiesten op het drijvende ponton in de Goereese Haven.
Op vrijdagmiddag, 4 september, was het ponton ook al in gebruik. Kinderen van diverse basisscholen op het eiland woonden de interactieve voorstelling ‘Be Mozart’ bij. Ton Meijer, vergezeld door sopraan Marijje van Stralen, violiste Marieke de Bruijn, cellist Jozef Teken en pianist Ernst Munneke, nam de kinderen mee in de wereld van Amadeus Mozart. Het enthousiasme van de kinderen, hun leerkrachten en de begeleiders was overweldigend. Dit vergeten de kinderen vast hun leven lang niet meer. Dit evenement werd opgevolgd door de Havenconcert Muziekdag op zaterdag, waar kinderen, bij diverse muziekverenigingen op het eiland, zelf een proefles konden doen of meer informatie kregen over het zelf bespelen van instrumenten.
Het Havenconcert op zaterdagavond had een prachtig affiche. Na het voorprogramma, muziek van beiaardier Hans van Heemst op het carillon van de toren, opende presentator Fred Götzenberger de avond gevolgd door Koninklijke fanfare Apollo onder leiding van Ton van Grevenbroek. Het fanfareorkest, allemaal keurig op anderhalve meter afstand op het podium, speelde onder andere een Glenn Miller Medley en bracht een eerbetoon aan de onlangs overleden filmcomponist Ennio Morricone. Zangeres Clementine uit Goedereede zong een aantal nummers solo en samen met Apollo, waaronder het prachtige ‘Laat me’ van Ramses Shaffy, waarmee ze veel indruk maakte.
Na een korte regenbui tijdens het changement, was dat ongemak bij het publiek al snel vergeten bij de eerste klanken van de Sir Oliversband uit Den-Bommel. Deze bigband gaf voor het eerst in maanden weer een concert. Het enthousiasme rees de pan uit! Het ruim dertigkoppige gezelschap waren te vergelijken met een stel koeien, die na de winter voor het eerst naar buiten mochten. Dirigent Machiel de Kruijff liet met zijn energieke muzikanten het ponton haast uit het water opstijgen. Dat het publiek als coronamaatregel niet mee mocht zingen was een moeilijke opgave, maar er werd keurig gehoor aangegeven. Zing en beweeg in je hart, was het advies van De Kruijff. Aan de meezwaaiende lichtjes te zien in het publiek, werd het advies van harte opgevolgd. De Sir Oliversband deed zelf een duit in het zakje door de latijns-amerikaanse klanken van Gloria Estefan’s ‘Get on your feet, om te zetten in ‘Stay on your seat’. De Sir Oliversband gaf een bruisend slot aan een prachtige avond.
De Stichting Havenconcert Goedereede kijkt terug op een zeer geslaagd evenement, dat mede mogelijk werd gemaakt subsidies, giften en de hoofdsponsors: Art de la Fleur Groen & Woondecoraties, Benschop & Sterling Netwerk Notarissen, Stichting 't Blaeuwe Huus, FrameWave, Goemaat Glas, Paul van Hessenfonds, Eetcafé ’t Sas, Stadscafé Goeree, Hotel Restaurant De Gouden Leeuw, Nouce, Tanis & Akershoek Makelaardij, Hoveniersbedrijf B. Temmink, Stichting Wagner-de Vlugt Fonds, De Wit Assurantiën, Van Wijk Installatiebedrijf en XSARUS E-Development & Consulting. Wie ook vriend wil worden van het Havenconcert vindt op de website www.havenconcert.nl een knop om met IDeal een donatie te doen. Elke donatie, klein of groot, wordt enorm op prijs gesteld.
Voor de agenda: het volgende Havenconcert vindt plaats op zaterdag 4 september 2021.