Ooltgensplaat - De zomer loopt op zijn einde, de scholen zijn weer begonnen en op natuurspeeltuin de Buutenplaets wordt opnieuw van alles georganiseerd: "De reeks activiteiten op de Buutenplaets is nog lang niet ten einde. Komend weekend is er weer van alles te doen en ook het weekend daarop wordt weer intensief. We gaan dan 'buutenkoken', een soort foodtruck-festival zonder wielen." Op zaterdag 5 september mogen opa’s en oma’s samen met hun kleinkinderen een schilderij maken onder leiding van kunstenares Mirian Zimmerman. Lees hieronder meer.

Vervolg

* Wolkenluchten vormen de inspiratie bij de schilder-workshop met Marian Zimmerman.

* Kringloop-boer Cornelis Mosselman leidt geïnteresseerden rond over zijn bedrijf. De buurman van de Buutenplaets vergaart nationale bekendheid met zijn aanpak zonder kunstmest of bestrijdingsmiddelen. Het is oogsttijd en hij vertelt er graag over.

* Op zondag 6 september staat muziek centraal op de Buutenplaets; twee duo’s die in hun muzikale benadering diametraal tegenover elkaar staan. Amber en Jasper brengen de leukste hits en verpakken ze in een nieuw jasje. The Charades strippen hun, gebruikelijk luidruchtige, repertoire tot de basis. Verbindingsstreepje wordt gevormd door Ollie Quist. Hij brengt een verbazingwekkende goochelshow. Zelf is hij nog het meest verbaasd als een truc daadwerkelijk lukt.

* Beide dagen starten de activiteiten om 13:00 uur. Vanwege COVID zijn er beschermende maatregelen; waaronder een gezondheidscheck en achterlating van contactgegevens. "Ook mogen we slechts 150 personen op ons terrein toe laten. De Buutenplaets heeft slechts beperkt zitplaatsen, meenemen van een eigen strandstoeltje strekt tot aanbeveling."

Natuurspeeltuin de Buutenplaets maakt onderdeel uit van recreatiegebied Galatheese haven aan de Mariadijk van Ooltgensplaat: Welkom!