Goedereede - Zaterdag 5 september 2020 zal vanaf een speciaal ponton in de haven van Goedereede vanaf 19.30 uur door verschillende artiesten een gevarieerd muziekprogramma ten gehore worden gebracht. De presentatie in handen van Fred Götzenberger. "Door de coronamaatregelen zal het concert op sommige punten anders zijn dan anders. Rond de haven zullen er bijvoorbeeld stoelen staan opgesteld met anderhalve meter afstand...." Lees hieronder meer.

Wat is er anders

Organisatie: "Rond de haven zullen er bijvoorbeeld stoelen staan opgesteld met anderhalve meter afstand. Het publiek mag alleen zitten en niet staan. Drankjes mogen alleen op de terrassen worden genuttigd en er zullen er vooraf gezondheidsvragen aan de aanwezigen worden gesteld. En misschien wel moeilijkste regel van allemaal: Meezingen mag niet!"

Er is voor een mooie line-up gezorgd voor deze twaalfde editie, die voor de tweede maal wordt georganiseerd door de Stichting Havenconcert Goedereede. Vanaf 19:00 uur start het voorprogramma met Jan Bezuijen op het carillon van de Goereese toren.

De Koninklijke Fanfare Apollo levert altijd een prachtige bijdrage aan het Havenconcert, zo ook deze keer. Apollo, onder leiding van dirigent Ton van Grevenbroek, bijt het spits af met een feestelijke ‘Intrada’ van Anton Weeren, de vorige dirigent van Apollo. Zij vervolgen het programma met o.a. een Glenn Miller Medley, ‘A Moment for Ennio Morricone’, een tribute van Apollo aan de beroemde filmcomponist, die onlangs is overleden. Ook De Jantjes in een arrangement van oud-dirigent Leo Simons en ‘Taste of Bløf’ worden ten gehore gebracht. Daartussen speelt singer-songwriter Clementine uit Goedereede een aantal nummers, solo maar ook met begeleiding van Apollo. Het programma wordt na het changement vervolgd met de Sir Olivers BigBand uit Den Bommel op het podium. De band o.l.v. Machiel de Kruijf wordt de bigband of plenty genoemd en met een reden. Niet alleen het aantal amateurmuzikanten van deze band is plenty. Plenty slaat ook op het veelzijdigheid van hun repertoire met echte bigbandmuziek en recente hits. Enthousiasme, goede muziek en sfeer staan voorop bij de concerten van de Sir Oliversband. Zij zorgen dan ook voor een swingende afsluiting van het Havenconcert 2020 met muziek van o.a. Queen, Donna Summer, Gloria Estefan en De Dijk. Reden genoeg dus, om het twaalfde Havenconcert Goedereede niet te willen missen.

De Stichting Havenconcert Goedereede is volledig afhankelijk van giften, donaties en subsidies. Zonder de steun van diverse sponsors, zou het niet mogelijk zijn dit concert te organiseren. De organisatie is dan ook veel dank verschuldigd, ook naar de hoofdsponsors: Art de la Fleur Groen & Woondecoraties, Benschop & Sterling Netwerk Notarissen, Stichting 't Blaeuwe Huus, FrameWave, Goemaat Glas, Paul van Hessenfonds, Eetcafé ’t Sas, Stadscafé Goeree, Hotel Restaurant De Gouden Leeuw, Tanis & Akershoek Makelaardij, Hoveniersbedrijf B. Temmink, Stichting Wagner-de Vlugt Fonds, De Wit Assurantiën, Van Wijk Installatiebedrijf en XSARUS E-Development & Consulting. Wie ook vriend wil worden van het Havenconcert vindt op de website www.havenconcert.nl een knop om met IDeal een donatie te doen. Elke donatie, klein of groot, wordt enorm op prijs gesteld.

Het Havenconcert is op zaterdag 5 september aanstaande voor publiek kosteloos te bezoeken. Door de organisatie worden stoelen neergezet. Vol is vol. Door de coronamaatregelen is het niet mogelijk eigen klapstoelen of tuinstoelen mee te brengen om in de zone van het concert neer te zetten.