Regio - Het Watersnoodnoodmuseum in Ouwerkerk organiseert (vanaf 30 augustus) maar liefst zes 'zondagmiddag-nazomerconcerten'. Dit op een manier die past binnen de nieuwe regelgeving omtrent culturele activiteiten en Corona. Voor deze concerten wordt voor de bestaande dak-tribunes een buitenpodium gerealiseerd waar de muzikanten kunnen optreden. Het publiek kan van de live muziek genieten, zittend op de ‘daktribunes’; op gepaste afstand van elkaar middels gekleurde kussentjes. Lees hieronder meer en bekijk de agenda.

Samenwerking

In samenwerking met Stichting Festival Zeeuws-Vlaanderen organiseert het Watersnoodmuseum zo 6 muzikale zondagmiddagen met sprankelende optredens van muzikanten die allen een verbintenis hebben met zeeland! Speciaal aan de zondagmiddagconcerten is dat een en ander te combineren is met een arrangement in de vorm van een to go lunch of picknick mand! Te nuttigen in het buitengebied rondom de caissons van het Watersnoodmuseum.

Reserveren

Reserveer een plaats op de dak-tribunes (al dan niet met museumbezoek en/of luncharrangement). Reserveer (tijdig, want vol=vol, max 52 personen totaal op de tribunes) via de mail, groepen@watersnoodmuseum.nl of 0111-644382 en geniet van een mooi concert. Museum open vanaf 09.45 uur. Aanvang luncharrangement (to go of met picknickmand): 13.00 uur. Aanvang concert: 14.15. Pauze: 15 min. Einde programma: 15.45 uur. Kosten concertbezoek: € 12,50 (met korting bij een arrangement). Kosten alle arrangementen zijn te vinden op www.watersnoodmuseum.nl.

Bij slecht weer worden de concerten verplaatst naar binnen, waar ook rekening gehouden wordt met de geldende regels omtrent Corona.

Programmering:

  • 30 augustus: Peter Verhelst, gitarist, solo
  • 6 september: Violiste Nettie de Jong en Guido Fassaert op cello
  • 13 september: Singer Songwriter Femke Bun
  • 20 september: Violiste Marieke Brokamp en gitarist Inti de Maet
  • 27 september: Talententenklas Zeeuwse Muziekschool met Noa van den Doel op cello en Esra Jonckman op blokfluit, begeleid op piano door Jos Vogel
  • 4 oktober: Talentenklas Zeeuwse Muziekschool met Vera Burm op viool en Silva Eversdijk op dwarsfluit, begeleid door Jos Vogel op piano.

Meer info concerten

30-aug Peter Verhelst. Gitarist, solo Peter studeerde jazzgitaar aan de JazzStudio in Antwerpen, het Conservatorium van Antwerpen en het Lemmensinstituut in Leuven. Naast jazz en klassieke muziek is hij gepassioneerd door Oosterse klanken. Die harmonie doordringt zijn manier van spelen en beïnvloedt zijn composities. Buiten akoestische en elektrische gitaar speelt Peter ud (Arabische luit), saz en bandola. Peter speelt in uiterst diverse stijlen: hedendaagse jazz, wereldmuziek, avant-garde en klassieke muziek.

6-sep Violiste Nettie de Jong met cellist Guido Fassaert Cellist Guido Fassaert en violiste Nettie de Jonge hebben met veel plezier een duo gevormd, ontstaan uit een ontmoeting op een muzikaal podium. Het repeteren wordt ervaren als elkaars muzikaal enthousiasme ondersteunen, versterken en samen de muziek nog meer waarderen. Onder de naam ZEEUWSE STREKEN geven deze twee enthousiaste Zeeuws Vlaamse strijkers graag een compilatie van Barok componisten ten gehore, t.w.: Bach, Dall’Abaco, Corelli, Händel, Teleman, Vivaldi.

13-sep Singer/songwriter Femke Bun Femke Bun is een Zeeuws-Vlaamse 22-jarige singer/songwriter die de afgelopen jaren behoorlijk aan de weg heeft getimmerd. Zo stond ze al op vele Zeeuwse festivals, waaronder o.a. Vestrock en Weitjerock, was ze de Zeeuwse Belofte van 2018 en stond ze vorig jaar ook in de halve finale van de Grote Prijs van Nederland. Ze zit nu in haar 3e jaar van Musician 3.0 aan het Utrechts Conservatorium en maakt nu voornamelijk muziek met haar folk-pop trio PHEMIAN en aan de hand van haar schrijfsels, die ze Absurdichten noemt.

20-sep Marieke Brokamp duo met gitarist Inti de Maet Marieke Brokamp is Zeeuws violiste. Zij speelt in Het Zeeuws Orkest, Zeeuws Kamerorkest TY en strijkkwartet Arion. Marieke geeft solo-optredens in diverse muziekstijlen, speelt in een volksmuziekduo en in verschillende andere uiteenlopende bezettingen. Met toetsenist Robert Jan Stips (bekend van o.a. Nits) trekt zij door het land met een verrassend duo-programma. Inti de Maet begon op zijn 7e met klassieke gitaarlessen bij Franky Viaene, studeerde verder bij Roland Broux, Johan Fostier en later bij jazzgitaristen Hendrik Braeckman en Frederik Leroux. Hij is te horen op albums met onder andere het Four Aces Guitar Quartet, Triunfal Quintet, Les Mecs du Nord en op verschillende cd's van Brussels Philharmonic, o.a. met filmmuziek van Terence Blanchard en Carter Burwell. Inti heeft een voorliefde voor Argentijnse tango nuevo, klezmer en gypsy-swing, en componeert voor zijn projecten, film en theater. Zij zullen een gevarieerd programma spelen van klassieke muziek, maar ook pop-, jazz- en wereldmuziek.

27-sep Klassiek Talentenklas ZM Noa van den Doel (cello) en Esra Jonckman (blokfluit) piano begeleiding Jos Vogel 4-okt Klassiek Talentenklas ZM Vera Burm (viool) Silva Eversdijk (dwarsfluit)Piano Begeleiding Jos Vogel Op 27 september en 4 oktober spelen studenten van de Talent Academy van de Zeeuwse Muziekschool. In het eerste concert zullen de jonge musici Esra Jonckman (blokfluit) en Noa van den Doel (cello) spelen. Een week later spelen Vera Burm (viool) en Silva Eversdijk (dwarsfluit). Uitgevoerd zullen worden werken van o.a. Van Eyk, Vivaldi en Bach en de Belgische componist Joseph Jongen.

Zeeuwse Muziekschool

De Zeeuwse Muziekschool is een instituut dat zowel de traditionele muzieklessen verzorgt als ook muzikale dienstverlening in brede zin van het woord op scholen en in het sociaal domein tot haar taken heeft. De Talent Academy is een speciale klas van de Zeeuwse Muziekschool waarin talentvolle leerlingen bijzondere aandacht krijgen en veelvuldig podiumervaring kunnen opdoen. De concerten in het Watersnoodmuseum worden gezien als een waardevolle culturele verbinding.