Ouddorp - Op zaterdag 15 augustus 2020 om 11:00 uur wordt er, met inachtneming van de RIVM regels, een matineeconcert op het Van Vulpen orgel in de Dorpskerk te Ouddorp gegeven. "Als organist verwachten we dan ds. J. Boom (1972) predikant van de Hervormde Gemeente te ’s-Gravenmoer. Een gemeente die gelegen is in de Langstraat van Noord-Brabant." Lees hieronder meer.

Vervolg

Op het programma staan o.a.het Preludium in d van Johann Pachelbel (1653-1706), een partitia’s van Psalm 121 alsmede van “Neem mijn leven laat het Heer”. Ds. Boom is sinds 2013 predikant. In de jaren daarvoor is hij docent Klassieke Talen geweest op diverse scholen en pastoraal medewerker in verschillende kerkelijke gemeenten, waaronder Sommelsdijk. Hij heeft Theologie in Utrecht gestudeerd en (voor een deel) Griekse en Latijnse Taal en Cultuur in Nijmegen. Hij is een van de medewerkers die, als dichter betrokken is geweest, bij het project De Nieuwe Psalmberijming een initiatief van de stichting Dicht bij de Bijbel. De dichters hebben de psalmen in hedendaagse taal op de bekende Geneefse melodie gezet. Recentelijk is het project afgerond en vrijelijk op internet ter beschikking gesteld. Het is te vinden op www.denieuwepsalmberijming.nl.
Op donderdag 20 augustus a.s. te 19:30 uur is er in de Dorpskerk een zang- muziekavond met als thema U zij de glorie ten behoeve van de GZB. De organist Kees Villerius samen met de fluitist Martin van Moort (dwarsfluit en hobo) hopen ons dan te begeleiden. Op zaterdag 22 augustus 2020 verwachten we op het matinee-orgelconcert van 11:00 uur ds. C.D. van Alphen predikant te Rhoon.

Info:
HERVORMDE GEMEENTE OUDDORP
Dorpskerk, Weststraat 2
3253 AR Ouddorp