Ouddorp - Op zaterdag 1 augustus 2020 om 11:00 uur bent u allen van harte welkom bij het Matinee orgelconcert in Ouddorp. "Er wordt een matinee orgelconcert gehouden in de Dorpskerk aan de Weststraat 2 en ds. E. Agterhuis (predilkant van de hervormde gemeente te Heinenoord) zal het orgel bespelen en zijn echtgenote mevrouw T. Agterhuis-Dannenberg zal verschillende werken begeleiding met de viool." Het is een gevarieerd programma. Lees hieronder meer, ook over het verdere zomerprogramma in de dorpskerk.

Gevarieerd programma

Het is een gevarieerd programma waarin o.a. het “Freu dich sehr o meine Seele” van J.G. Nicolai en het “Ach Gott, erhör mein Seufzen” van J.L. Krebs gespeeld zullen worden. Op het programma staan verder ook de variaties op Psalm 24 van J.G. Bastiaans en en aantal andere werken.

Achtergrond

Ds. Agterhuis heeft theologie gestudeerd te Leiden en Amsterdam en heeft het kerkelijk afgesloten te Groningen. Jarenlang heeft hij te Zalk en Hattem in verenigingsverband de cornet gespeeld. In zijn studietijd is hij orgellessen gaan volgen bij Jaap Neuteboom te Hattem. Als organist is hij verbonden geweest aan de hervormde gemeente van Wezep en van Driebergen-Rijseburg alsmede aan het AMC ziekenhuis te Amsterdam. Zijn echtgenote heeft vioollessen gevolgd bij Frans Hengeveld. Zij heeft deel uitgemaakt van het symfonieorkest Sjosjanim te Amersfoort en van het studenten-symfonieorkerst Valerius te Den Haag. Zij heeft internationale betrekkingen en bestuurdkunde gestudeerd en is werkzaam als IT consultant bij het bedrijf Polteq.

Zomermaanden in Ouddorp

In de zomermaanden is de Dorpskerk op zaterdag van 10:30 uur tot 12:30 uur open. De toegang is gratis een bijdrage in de kosten is welkom.

Op het zomerprogramma staat voor de aankomende week het volgende gepland:

  • Maandagavond 3 augustus van 18:30-19:00 uur een fietspuzzeltocht van ca 20 km vanaf de Dorpskerk. Deelnamekosten € 3,00 pp.
  • Donderdag 6 augustus te 19:30 uur een GZB zomerzangavond “U zij de glorie”. Wim Visser uit Nieuwe Tonge hoopt ons op het orgel te begeleiden.
  • Zaterdag 8 augustus hoopt dr. T.E. van Spanje uit Epe, voormalige predikant van de herv.gem Ooltgensplaat een matineeorgelconcert om 11:00 te verzorgen. -Ds. Van Spanje is verbonden geweest aan de St. Paul’s United Theological College in Limuru nabij Nairobi in Kenia. De familie zet zich nu in met het ondersteunen van de studenten aan deze universiteit en heeft daartoe een steunstichting Serving St. Paul’s opgericht. Materialen ten behoeve van deze stichting zullen te koop worden aangeboden.

HERVORMDE GEMEENTE OUDDORP
Dorpskerk, Weststraat 2
3253 AR Ouddorp