Herkingen - Theetuin De Bongerd in Herkingen bood genoeg ruimte voor een groot deel van de leden van Gemengde Zangvereniging Apollo, om bij elkaar te komen ter afsluiting van het (corona)seizoen 2019-2020. Teleurstellend was dat het jubileum vanwege het 100-jarig bestaan in april, geen doorgang kon vinden. Onder leiding van dirigent Els van de Wetering hopen de leden dat alsnog volgend jaar te kunnen doen. Lees hieronder meer.

Vervolg

Wat hebben ze elkaar moeten missen. Het was al vier maanden geleden, dat de leden voor de laatste repetitie bij elkaar kwamen in Ons Dorpshuis van Nieuwe-Tonge. En toen kwam het virus. Een virus dat ook nog eens veel slachtoffers maakte bij zangkoren. Er zat niets anders op dan een maandenlange stilte. Voor zover dat kon, zongen de koorleden nog wel thuis een liedje. Soms via YouTube met een ander koor mee of gewoon in de badkamer of op de fiets.

Gemis

Het was niet alleen het zingen dat gemist werd, maar ook het samenkomen. De gezelligheid van elke donderdagavond bezig zijn met het instuderen van nieuwe liedjes en uit volle borst zingen van de bekende nummers. Ruim twintig leden die in de gelegenheid waren, kwamen zaterdag 18 juli naar de theetuin, waar ze door Matie Almekinders van koffie, thee en later nog een hapje en een drankje werden voorzien.

Jubilaris

Het was ook een prima gelegenheid om jubilaris Aat Vroegindeweij in het zonnetje te zetten. Veertig jaar deelt zij niet alleen haar zanghobby maar ook lief en leed met de vereniging. Dat was een mooi moment. Erelid Lia Bruggeman sprak haar verdriet uit over het effect van corona op de viering van het jubileum van de zangvereniging, waarbij haar vader nog aan de wieg had gestaan. Maar de leden willen graag doorgaan en u zult zeker nog van ze horen.

Foto's - Maria Evers

  1. Aat Vroegindeweij wordt in het zonnetje gezet.
  2. Els van de Wetering is de nieuwe dirigent
  3. Gezellig samenzijn in de theetuin
  4. Proost en gezelligheid 1
  5. Proost en gezelligheid 2
  6. Lia Bruggeman
  7. Proost en gezelligheid 3