Sommelsdijk - "Het Streekmuseum mag opnieuw bezoekers ontvangen en daar zijn we blij om!" Alle musea mogen per 1 juni (Tweede Pinksterdag) weer open, mits bezoekers vooraf kaartjes kopen. "Dus niet vergeten te reserveren! Achter de schermen hebben we onze heropening grondig voorbereid en zijn er voorzorgsmaatregelen getroffen. Wanneer iedereen deze maatregelen in acht neemt, garanderen wij een veilig en ontspannend bezoek." Lees hieronder meer.

Vervolg
Tot binnenkort in het museum? De museumwinkel is NU al open en daar hoeft niet voor gereserveerd te worden. Reserveren kan heel simpel via tel. 06-52153169 en bij geen gehoor via de mail: info@streekmuseum.nl met vermelding van naam en tijd.

Tweede Pinksterdag
Maandag 1 juni is het Tweede Pinksterdag en zal het museum de gehele dag open zijn van 10:00 tot 17:00 uur. Alle bezoekers van museum of museumwinkel krijgen die dag in stijl GRATIS een kopje van de nieuwe Flakkeese koffie aangeboden. De mannen van Brandstof -met de bakfiets, in visserskleding- present om het nieuwe merk Ut Nieuwe Kofjekokertje te presenteren en te serveren.

"Ut nieuwe Kofjekokertje"
Na de succesvolle introductie van Flakkeese en Goereese thee brengt het Streekmuseum een op Goeree-Overflakkee gebrande koffie op de markt. Dit in samenwerking met koffiebranderij “Brandstof” uit Sommelsdijk. "De koffie is vernoemd naar het jongste bemanningslid aan boord van een vissersschip en zorgde aan boord voor onder andere de koffie." Met de naam van de koffie wil het Streekmuseum de cultuur en historie levend houden. Het museum beschikt over een brief van het laatstje kofjekokertje van Middelharnis. De brief van Hansje Auperlee is gericht aan zijn moeder en werd gepost. Kort daarna verdronk het laatste Kofjekokertje.
De koffie heeft een zachte smaak en is tot “d’n leste droppel lekker”."

Een ideaal cadeautje voor VADERDAG
Een zakje koffiebonen of gemalen koffie van 250 gram kost 6,50 euro. Koopt men twee zakjes of in combinatie met de thee, dan is het twee voor 12 euro.
Op de verpakking prijkt het kofjekokertje. Het ontwerp is van kunstenaar Jaap Reedijk. "Gratis proeven kan op Tweede Pinksterdag."