25 februari 2020, Regio - Van 7 t/m 15 maart is het weer Boekenweek! De 85ste Boekenweek staat in het teken van hen die ons voorstellingsvermogen vergroten: de rebellen en dwarsdenkers. Donderdag 5 maart organiseert Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta een Boekenbal in Cultuurhuis Nieuwe Veste. Lees hieronder meer.

De rebellen en dwarsdenkers

"Het lef van schrijvers om taboes te doorbreken en een steen in de vijver te gooien is van levensbelang voor onze samenleving. Daarom koesteren we de vrijheid die door schrijvers genomen wordt om tegen de stroom in te werken, om dwars en vervelend te zijn, onaangepast en onafhankelijk."

Donderdag 5 maart organiseert Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta een Boekenbal in Cultuurhuis Nieuwe Veste, Hellevoetsluis.

Boekenbal

Het boekenbal is een ode aan de rebellen en dwarsdenkers in de literatuur en maatschappij die ons een spiegel voorhouden. De avond start om 20.00 uur met een lezing door Carrie. Deze bekende rebelse Rotterdamse duizendpoot is onder andere bekend als sociaal advocaat, cabaretière en columniste in het AD. Ook heeft ze vele boeken uitgebracht, zoals Koninginnen van de nacht (2003). Aansluitend kan er gedanst worden op ‘rebelse’ muziek én kun je ter plekke een gedicht laten maken over een onderwerp naar keuze door sneldichter David Mulder.

Het boekenbal start om 20:00 uur in cultuurhuis Nieuwe Veste. Kaartjes á €7,50 incl. hapje en drankje zijn verkrijgbaar via de website van de bibliotheek of aan de balie van de bibliotheek.