Regio - Van 7 t/m 15 maart 2020 is het weer Boekenweek. Dit jaar is het thema Rebellen & dwarsdenkers. In het BREStheater vertelt Ilja Leonard Pfeijffer tijdens een literaire avond donderdag 12 maart over zijn meesterwerk “Grand-Hotel Europa”. Lees hieronder meer.

Deze literaire duizendpoot heeft al vele boeken, dichtbundels en toneelstukken geschreven waarvoor hij even zoveel nominaties en prijzen heeft ontvangen. Ook heeft hij voor de VPRO de driedelige documentaireserie “Via Genua” gemaakt. (2017)

Muzikale begeleiding door Iris Penning
Zoals altijd wordt de avond geleid door onze vaste gastheer Jan Hoogendoorn en is er weer een muzikaal intermezzo. Dit keer verzorgd door singer-songwriter Iris Penning. Zij komt samen met een zanger en een celliste.
Iris Penning (1993) maakt poëtische pop. In augustus 2019 won ze de Belgische NEKKA-wedstrijd. Ze stond meer dan duizend keer op de planken: in Paradiso, op Oerol, op theaterfestivals en in poppodia door heel Nederland en België. Ze deelde het podium met Spinvis en bracht drie platen uit die lovend werden ontvangen door de muziekmedia. In 2019 kwam haar nieuwe plaat uit, “Liever vieze voeten”.

Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met Boekhandel Hoofdstuk Een en Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta. Kaarten voor deze avond zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Hoofdstuk Eén en het BREStheater.