Middelharnis/Sommelsdijk - Ze zijn ieder jaar in de tijd voor Pasen alom aanwezig: de Mattheüs- en de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach. "Indrukwekkend muziekstukken die nadere toelichting verdienen." Jan de Visser en Rinus Verhage werken samen en er worden drie leer- informatieavonden georganiseerd in de Exoduskerk te Sommelsdijk. Het koor voert op de laatste avond 28 maart [AFGELAST zie flyer] de Johannes Passion uit in Middelharnis. Lees hieronder meer.

Vervolg

"Veel kenners vinden de Johannes Passion intiemer en van meer religieuze en muzikale diepgang dan de Mattheüs. Of dat samenhangt met de populariteit van deze meesterwerken is natuurlijk niet vast te stellen. Iedereen moet daar zelf maar over oordelen. De Johannes Passion bestaat, net als de Mattheüs, uit twee ongelijke delen. De hoofdmoot is uiteraard het lijdensverhaal uit het evangelie van Johannes. Daar komen 12 koralen bij en acht aria’s."

Leer- en informatie-avonden

Alles bij elkaar is het een indrukwekkend muziekstuk dat nadere toelichting verdient. Deze toelichting wil ds. Jan de Visser, predikant van de Exoduskerk van Sommelsdijk/Middelharnis graag geven tijdens een drietal leer- en informatie-avonden.

Deze leer/informatie avonden worden gehouden (laatste avond AFGELAST) op:

  1. dinsdag 3 maart
  2. dinsdag 17 maart
  3. donderdag 26 maart.

De laatste avond [AFGELAST]

Op de laatste avond is ook dhr. Rinus Verhage te gast. Verhage is de dirigent van het oratoriumkoor Laudando uit Middelharnis. Dit koor voert op zaterdag 28 maart 2020 de Johannes Passion uit in de Grote Kerk van Middelharnis.

Plaats: Exoduskerk, Dorpsweg 97a, Sommelsdijk. Alle avonden beginnen om 19:30 uur.