Middelharnis - Op 10 maart 2020 organiseert de Soroptimistclub Goeree-Overflakkee haar jaarlijkse filmavond, in het Diekhuus te Middelharnis. "Deze filmavond staat in het teken van Internationale Vrouwendag. We vertonen de film 'De Dirigent'. Deze film vertelt het verhaal van een Krachtvrouw. Een vrouw die ervoor knokt haar droom waar te maken: dirigent worden. Iets wat in 1920 helemaal niet gepast was. Het lukte haar, met veel wilskracht en moed. De opbrengst van deze filmavond komt ten goede aan de School for Justice."Lees hieronder meer en bestel je ticket.

Soroptimistclub Goeree-Overflakkee

Soroptimistclub Goeree-Overflakkee maakt onderdeel uit van Soroptimist International, een serviceorganisatie die zich wereldwijd inzetten voor verbetering van levensomstandigheden van vrouwen en meisjes. Het netwerk van vrouwen op Goeree-Overflakkee bestaat uit verschillende beroepsgroepen, die zeer maatschappelijk betrokken zijn.
School for Justice

Internationale vrouwendag

Deze filmavond staat in het kader van Internationale vrouwendag en de opbrengst van deze avond komt ten goede aan het project Free a girl / School for Justice. Een project om meisjes die zijn bevrijd uit gedwongen prostitutie een juridische opleiding te bieden om het wijdverspreide onrecht dat zij aan den lijve hebben ondervonden, later effectief te kunnen bestrijden. “Educate to lead, to change the system!”.

“De Dirigent”

De film “De Dirigent” is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de uit Nederland afkomstige Antonia Brico. Zij was eind jaren ’20 de eerste vrouwelijke dirigent ter wereld die met succes grote symfonie orkesten dirigeerde. Het verhaal van een Krachtvrouw. Een vrouw die ervoor knokt haar droom waar te maken, iets wat in 1920 helemaal niet gepast was.

Tickets bestellen

Tickets à €12,50 (plus €0,85 fee) zijn te bestellen via de webshop: kooptickets.shop/783/Soroptimistclub-GO.

Aanvang: van 20:00 tot 22:15 uur (inloop 19.30 uur)
Locatie: ’t Diekhuus, Beneden Zandpad 7, Middelharnis.

Op facebook is ook een evenement aangemaakt: Facebook.com/events/205841143924221/