Goeree-Overflakkee - G.O.-Boemeltje (vroeger bekend onder GO-express) heeft inmiddels een mooie geschiedenis achter de rug. De organisatie is van commercieel bedrijf naar een vrijwilligersorganisatie gegaan. Met een prachtig zelfgebouwde trein worden rondritten georganiseerd over ons mooie eiland Goeree Overflakkee. G.O.-Boemeltje maakt kans op de Juryprijs en de Publieksprijs van de Nationale Vrijwilligersprijzen 2020. GOvoorelkaar heeft hun kandidaat gesteld en met deze kandidaatstelling maakt G.O.-Boemeltje kans op de Juryprijs van €6.000,00, maar ook een promotiefilm en de Publieksprijs liggen in het verschiet. Lees hieronder meer en stem mee vanaf 18 februari!

De eer en de prijzen

Met de kandidaatstelling maakt G.O.-Boemeltje kans op de Juryprijs van €6.000,00, een promofilm ter waarde van €3.000,00 die alle genomineerden winnen en de Publieksprijs van €2.500,00 en mogen zij sowieso naar het We doen het samen! festival, waarop minister Hugo de Jonge, de Nationale Vrijwilligersprijzen uitreikt. Op 18 februari 2020 hoort G.O.-Boemeltje of de selectiecommissie hun genomineerd heeft voor de Juryprijs.

Hoe maakt G.O.-Boemeltje kans op de Publieksprijs? Stem!

Alle Nederlanders mogen vanaf 18 februari tot 22 maart 2020 stemmen op hun favoriete kandidaat, of die kandidaat nou genomineerd is of niet. Uit álle kandidaten kiezen zij wie de Publieksprijs ontvangt. Het is van groot belang dat mensen op G.O.-Boemeltje gaan stemmen en dit bericht delen.

Presentatie aan Jury

Op 18 februari wordt bekend wie genomineerd is voor de Juryprijs. Alle genomineerden moeten zich op zaterdag 28 maart 2020 kort presenteren aan de jury. Daarna maakt de minister Hugo de Jonge tijdens de uitreiking de winnaar bekend. Voor deze presentatie krijgen de kandidaten een super leerzame pitchtraining. Deze pitchtrainingen vinden begin maart plaats in Utrecht.

Stukje geschiedenis treintje

Hoe kun je beter ons prachtige eiland Goeree Overflakkee verkennen, dan vanuit een prachtige, zelfgemaakte trein? Vroeger welbekend op de kop van het eiland onder de naam 'G.O.-Express' en vooral bekend onder de toeristen en de vele bruiloftsgasten die in het treintje vervoerd werden. Maar enkele jaren geleden moest de beslissing worden genomen om, om verschillende redenen dat het genoeg was en, het treintje te stallen. Het noodlot sloeg vervolgens nogmaals toe wanneer de trein bleek te zijn gestolen en een herstart leek onmogelijk.

"Maar het bloed kruipt waar het niet heen kan gaan. Frank is initiatiefnemer van dit project en jarenlang de chauffeur geweest. U leest het goed, geen machinist want onder deze gezellig ogende trein gaat een auto schuil. Helemaal met de hand omgebouwd tot deze pracht van een attractie. Dat vele mensen genoten van de trein, blijkt uit de vele vragen die Frank al jarenlang krijgt om weer te starten. Daarom is hij afgelopen zomer begonnen aan de bouw van de G.O.-Express 2.0, het 'G.O.-Boemeltje'. Ditmaal in een heel ander concept. Van commercieel bedrijf naar een prachtig vrijwilligersinitiatief in de vorm van een stichting. Vele mensen sloegen de handen inéén en hielpen Frank de tekeningen van de trein tot leven te brengen. Zo werd geholpen met het schilderwerk en is een vrijwilliger aan de slag gegaan, om authentieke kleding na te maken passend bij het G.O.-Boemeltje."

Toekomst G.O.-Boemeltje

G.O.-Boemeltje gaat niet op de zelfde wijze rijden als de oude G.O.-Express, met rondritten in Ouddorp en omgeving. Initiatiefnemers: "G.O.-Boemeltje wordt het treintje van en voor HEEL Goeree-Overflakkee en rijdt van oost naar west en andersom, waarbij hij via de diverse dorpen rijdt. Men kan dus dan bijvoorbeeld vanuit Ouddorp mee naar Middelharnis voor een middagje winkelen of zo via de dorpen Havenhoofd, Stellendam, Melissant Dirksland en Sommelsdijk en eventueel ook weer terug, maar ook vanuit bijvoorbeeld Middelharnis naar Ooltgensplaat om daar bijvoorbeeld het Fort te bekijken. Dorpbewoners kunnen tijdens de ritten, in hun eigen dorp in- of uitstappen. G.O.-Boemeltje neemt dus een beetje de route van de oude RTM tram van vroeger over, maar dan over de weg. Het verbinden van Oost, Midden en West Goeree-Overflakkee dus, maar dan op wijze van bijzonder vervoer."

Meedoen = stemmen!

G.O.-Boemeltje maakt zoals gezegd, kans op de Juryprijs van €6.000,00, een promofilm ter waarde van €3.000,00 die alle genomineerden winnen en de Publieksprijs van €2.500,00 en zij mogen sowieso door naar het We doen het samen! festival met de minister. Stem mee en help mee om G.O.-Boemeltje te behouden voor ons eiland. Na kandidaatstelling selecteren experts vrijwillige inzet voor 18 februari 2020 de allerbeste 12 lokale initiatieven. De jury bepaalt uiteindelijk welk lokaal vrijwilligersinitiatief op 28 maart 2020 de Nationale Vrijwilligersprijs in ontvangst mag nemen en zich 'beste lokale vrijwilligerinitiatief van Nederland' mag noemen. Alle Nederlanders mogen vanaf 18 februari tot en met 22 maart 2020 stemmen op hun favoriete initiatief. Zij bepalen uiteindelijk wie de Publieksprijs ontvangt. Kijk HIER wie er allemaal kandidaat zijn gesteld en stem vanaf 18 februari natuurlijk op G.O.-Boemeltje!