22 januari 2020, Dirksland - Drie jaar geleden werd het eerste Werelddiner georganiseerd door de stichting Vic, Mi Mekaore, vluchtelingenwerk Goeree Overflakkee en inloophuis De Oude Bieb uit Dirksland. Dit jaar voegde sponsor Restaurant De Reddingsloods uit Ouddorp van Piet Witvliet zich erbij. Ook het aantal deelnemers groeide gestaag naar een kleine driehonderd dit jaar. Het aantal aanmeldingen dat de 270 oversteeg noopte de organisatie om zaterdag 18 januari de aangrenzende tweede zaal bij de festiviteiten te betrekken. Lees hieronder meer.

Vervolg

"Daar werden de tafels opgesteld voor de soepen en de salades met brood voor het voorgerecht. Het hoofdgerecht bestond uit fris zuur, brood en vlees. Vrijwilligers schepten de gerechten op.
De start van de avond was een optreden van Popkoor Rol Around. Na het voorgerecht vroeg Conny Bakker aan kok Hussam Karkas om met zijn vrouw op het podium te komen. Samen met Ria Ecaubert werd Karkas in het zonnetje gezet en kreeg hij een cadeaubon en zijn vrouw een boeket bloemen. Hij gaf aan, zich zeker weer in te zetten voor een vierde Werelddiner.
“Karkas is het voorbeeld van succesvolle integratie vertelt vrijwilliger Joop van Son. “Hij is zo’n vier jaar geleden met zijn gezin hier gekomen. Hij komt uit Syrië en gaf meteen aan dat hij graag in de keuken werkt. Jan Hoek, vrijwilliger van de SVIK kwam met het idee om eens samen met vluchtelingen/statushouders een maaltijd te gebruiken. Hij kwam in contact met Ria Ecaubert, vrijwilliger bij vluchtelingenwerk en binnen zes weken hebben we het eerste Werelddiner gehouden. Hij heeft toen Syrisch gekookt. Vorig jaar maakte hij een stamppotmaaltijd en kwamen er weer meer mensen dan het eerste jaar. Karkas kreeg een baan als kok bij Restaurant De Reddingsloods en sinds kort heeft hij daar een vast contract.”
Er was de hele avond een gezellige en relaxte sfeer. Tussen de gangen door trad het koor Rol Around op onder leiding van Els Van de Wetering. Het koor bestaat uit 35 enthousiaste dames die erg graag zingen. Iedereen had het heel erg naar zijn zin en er werd samen gezongen en ook volop gezamenlijke foto’s gemaakt.

Tekst en foto’s: Maria Evers