Goeree-Overflakkee - "Zou het morgen beter zijn dan vandaag?" ‘De toekomst is nu’, dat is het thema van de Poëzieweek en de jaarlijkse Gedichtendag in Nederland en Vlaanderen eind januari 2020. "Dit is ook het thema van veel gedichten van de nieuwste uitgave van O-O-GO. Niemand weet wat de toekomst zal brengen en dat is misschien ook maar het beste. Natuurlijk mogen we dromen over ‘morgen’ en dromen over tijdreizen en zo even een kijkje te nemen in de toekomst...." Lees hieronder meer.

O-O-GO nr 49
"Verder in dit nummer een verhaal over een bijzondere bibliotheek door Kees van Rixoort en een interview van Cora de Boed met Wilma Schrier over hoe zij aan de coverfoto’s voor het jaar 2020 is gekomen. Frouke Bienefelt heeft zorggedragen voor het covergedicht.
Over Fred Hoogervorst is een In Memoriam te lezen, geschreven door Greta Lugtmeier en door haar uitgesproken tijdens zijn afscheid in de Exoduskerk te Sommelsdijk op maandag 2 december 2019."

Poëzie als Zeewind

Deze uitgave is na 26 januari 2020 bij verschillende boekwinkels te verkrijgen, maar ook tijdens ‘Poëzie als Zeewind’ op 25 januari 2020 in het Diekhuus te Middelharnis te verkrijgen. De inloop van 'Poëzie als Zeewind' is 13:30 uur, aanvang 14.00 uur en het duurt tot 16:15 uur. "Geniet van de gedichten van de leden van De Reizende Dichters en 3 bijzondere Gastdichters en muziek van Trio CyJoLie (Lieve De Geest-Herelixka, harp, Jolien De Geest, dwarsfluit en Cynthia Stoel, harp) In het laatste blok is er een open podium, wilt u ook een gedicht voordragen geef dat dan door aan de gastheer. De entree is gratis.

Meer info O-O-GO

O-O-GO is een tijdschrift voor mensen die Nederlandse poëzie en proza willen lezen. Soms zullen de lezers worden verrast in Flakkees dialect (Ouwdurps of Plaets en wat daartussen ligt). Het blad verschijnt 4 keer per jaar en kost €4,50 per nummer. Een jaarabonnement €14,50; een buitenlandabonnement €20,50.

Zie website: oogo.cultuurpleingo.nl.

Door Magda Haan, O-O-GO.