Nieuwe-Tonge - Zaterdag 11 januari 2020 geven Die Grevelinger Musikanten weer haar traditionele nieuwjaarsconcert in Nieuwe-Tonge. "De 'Egerländer muziek' staat hierin centraal. Deze blaaskapel bestaat al vanaf begin jaren tachtig van de vorige eeuw en bestaat momenteel uit zestien enthousiaste muzikanten en treden tussen de tien en vijftien keer per jaar op. De agenda is alweer behoorlijk gevuld voor de eerste helft van het nieuwe jaar. Onder leiding van kapelmeester Hans Kom laten zij u weer genieten van deze karakteristieke, muziek." Lees hieronder meer.

Gastorkest
Dit jaar hebben ze geen Egerländerkapel maar de enige eilandelijke Brassband Concordia uit Ouddorp bereid gevonden als gastorkest op te treden op dit nieuwjaarsconcert. De geschiedenis van “Concordia” gaat terug tot in de jaren ’30. Op 5 maart 1937 werd Fanfare “Concordia” opgericht, met als dirigent Marinus de Bonte. De Fanfare groeide uit tot een herkenbare muziekvereniging van en voor het hele dorp. In 1977 werd Fanfare “Concordia” omgedoopt tot Brassband “Concordia”. Het Engelse woord “Brassband” betekent letterlijk koperorkest. Er wordt in een Brassband uitsluitend op koperen instrumenten gespeeld, wat het orkest een typische, onderscheidende, klank geeft. De brassband staat onder leiding van René Nelis.

Die Grevelinger Musikanten hopen u te verwelkomen op 11 januari in Ons Dorpshuis, Korteweegje 14, in Nieuwe Tonge. De toegang is gratis en u wordt verwelkomd met een glaasje glühwein. Het concert begint om 20:00 uur en de zaal is open om 19:30 uur.