Ooltgensplaat - Stichting Events Ooltgensplaat presenteert woensdag 27 november 2019 The Bluebirds & 4Something in Ooltgensplaat. "Als trio hebben ze inmiddels al vele festivals, clubs en theaters gezien. Ze stonden zelfs in het voorprogramma van Sting, en verkochten poptempel Paradiso binnen twee dagen uit... en slechts één keer eerder waren zij te zien op Goeree-Overflakkee bij Concert at Sea 2018." De laatste kaarten zijn te bestellen, lees hieronder meer.

The Bluebirds & 4Something in Ooltgensplaat

The BlueBirds; drie sterke persoonlijkheden met een eigen sound, vormen een bijzondere eenheid. Laat je verrassen door hun muzikaliteit, liefde voor muziek, plezier en verhalen. Zangeressen Elske DeWall, Krystl en Rachèl Louise brengen een ode aan de mooiste americana en country songs. Drie powervrouwen die hun sporen individueel hebben verdiend in de Nederlandse muziekscene, besloten hun krachten te bundelen toen ze elkaars liefde voor countrymuziek ontdekten. En de formatie The BlueBirds was geboren.

Als trio hebben ze inmiddels al vele festivals, clubs en theaters gezien. Ze stonden zelfs in het voorprogramma van Sting, en verkochten poptempel Paradiso binnen twee dagen uit. Na een succesvolle eerste theatertour komen ze voorjaar 2020 terug met een nieuwe reeks theaterconcerten. Mede geïnspireerd door de hitserie ‘Nashville’ brengen The BlueBirds in intieme setting hun liedjes. Catchy, driestemmig en persoonlijk, zoals dat hoort in dit genre.

Slechts één keer eerder waren zij te zien op Goeree-Overflakkee (Concert at Sea 2018). Met een clubtour in november langs de grootste Nederlandse zalen sluiten zij, ondersteund door drie muzikanten, het muzikale jaar 2019 af. Voor de Culturele week in Ooltgensplaat maken de dames en heren een ‘tussenlanding’ en zullen zij als ‘band’ uitpakken met de mooiste en meest succesvolle nummers uit hun actuele repertoire.

De lokale inbreng op het podium van de Culturele Week komt dit jaar van het gezelschap 4something uit Sommelsdijk & Oude Tonge. In 2004 kwamen Bianca, Cindy, Gerwin en Gertjan voor het eerst bij elkaar voor een gezellige jamsessie. Deze sessie speelde zich af in de toenmalige kapsalon van Bianca, waar alle stoelen aan de kant geschoven werden en een avondje lekker muziek werd gemaakt. Dit smaakte naar meer en er werden meerdere jam avonden afgesproken. Inmiddels zijn er bijna 15 jaar verstreken en spelen zij nog steeds samen in dezelfde bezetting. In de loop der jaren waren zij op de meest uiteenlopende locaties te zien. De laatste jaren traden zij ook op in een uitverkocht Diekhuus in Middelharnis met een verrassend repertoire. Voor 2020 is deze zaal al weer gereserveerd voor een volgende fan-avond.

Fans en muziekliefhebbers die hierop niet willen wachten, kunnen dit sympathieke gezelschap al eerder gaan zien en horen in Ooltgensplaat. Tijdens de Culturele Week zal 4something samen met The Bluebirds een avondvullend concert in een sfeervolle ambiance geven en zullen zij uitpakken met de mooiste liedjes uit hun omvangrijke repertoire.

De laatste kaarten zijn te bestellen op www.eventsooltgensplaat.nl en af te halen bij MFC ’T Centrum – Weesmolenstraat 12 te Ooltgensplaat en Tabakswinkel A. Visster Westdijk 44 te Middelharnis.