Regio - "Psalmen zing je omdat ze diep uit je hart komen. Misschien is er, omdat de psalmen de mensen zo dierbaar zijn, juist over deze liederen en de manier van zingen zoveel gekibbeld in de kerk. We volgen de geschiedenis van het zingen van psalmen door de tijd. Wat maakt psalmen zo uniek ten opzichte van alle andere liederen die we in de kerk zingen?" Lees hieronder meer over een avond die gehouden wordt in Zierikzee, onder begeleiding van Mar van der Veer (theoloog, musicus en cantor).

"We belichten de psalmen, zowel in de katholieke als de reformatorische traditie. We kijken daarbij naar teksten en berijmingen en ervaren daarbij de verschillende melodieën. Dat doen we dus al zingend en luisterend."

Ga terug naar af!

Iedereen is welkom op D.V. donderdagavond 17 oktober aanstaande in de Gereformeerde Emmaüskerk, Koningin Julianaweg 41 te Middelharnis. De avond staat onder de bezielende leiding van Mar van der Veer, theoloog, musicus en cantor -organist van de Thomaskerk- te Zierikzee. Aanvang 20:00 uur.