Regio - Ditmaal staat er geen thema centraal in het blad van De Reizende Dichters, maar eigenlijk staan er zoals altijd "vele thema’s" centraal, verwoord door de ledendichters maar ook door gastdichters die optreden op de poëziemiddag ‘Poëzie als Zeewind’ in het Diekhuus te Middelharnis. "O-O-GO is een tijdschrift voor mensen die Nederlandse poëzie en proza willen lezen. Soms zullen de lezers worden verrast in Flakkees dialect (Ouwdurps of Plaets en wat daartussen ligt)." Lees hieronder meer.

"Woorden die een emotie verraden die de dichter persoonlijk heeft ervaren, verlies van een dierbare of geliefde, of ons laten lachen door een beetje zelfspot. Maatschappelijke thema’s zijn een ook dankbaar onderwerp of woorden die getuigen van de liefde voor de natuur."

In deze uitgave staan gedichten van de gastdichters:
Ingo Audenaerd: soms kraken zelfs de planken, ik schilder blauw.
Albert Prins: Margje is op een dinsdag in ons instituut aangekomen met de lijnbus van half elf, ze wankelde, maar liep nog zelf.
Addo Koning: Ogen stralen warme gloed opwindende kleuren.
Jeroen den Harder: Ben je hier nog in de buurt of ben je met de golven naar zee.
John Roovers: mijn tranen zeggen mij dat ik wil blijven mijn hart wil dat ik continu ga schrijven
Luc D’hertefelt: Als de hemel weent glijdt het graan in gouden golfjes over de heuvel.

Geniet van de mooie gedichten van de Reizende Dichters die ons elke keer weer verrassen en raken. Ook is er weer een bijdrage van Kees van Rixoort. Dit keer een interview met Arthur Japin. De coverfoto is van Hans Groenendijk en het voorwoord is geschreven door Cora de Boed. Deze uitgave wordt gepresenteerd tijdens ‘Poëzie als Zeewind’ op 5 oktober 2019.

O-O-GO
O-O-GO verschijnt 4 keer per jaar en kost € 4,50 per nummer. Een jaarabonnement €14,50; een buitenlandabonnement €20,50. Zie website: oogo.cultuurpleingo.nl

Reizende Dichters, door Magda Haan.