Sommelsdijk - Op vrijdagavond 11 oktober 2019 treedt het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht op in Recreatiecentrum De Staver in Sommelsdijk (inloop vanaf 19:30 uur). Met dit concert wordt stilgestaan bij het feit dat Nederland 75 jaar geleden bevrijd is en dat we sindsdien in vrijheid leven. Daarnaast wordt hiermee de aftrap gedaan voor ‘Vier je vrijheid 2020’ op Goeree-Overflakkee. Lees hieronder meer.

Sir Oliversband

Het concert wordt mede mogelijk gemaakt door de Sir Oliversband uit Den Bommel en de gemeente Goeree-Overflakkee. Begin 2019 is door leden van de Sir Oliversband gevraagd aan de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht of zij op Goeree-Overflakkee een concert zou willen geven. Op dit verzoek heeft de Kapel positief gereageerd. De Sir Oliversband zal zelf ook optreden in de afterparty van het concert. Het belooft een prachtige avond te worden!

Kapel van de Koninklijke Luchtmacht

Het orkest van de Koninklijke Luchtmacht is een officieel beroepsorkest van de Nederlandse krijgsmacht en werd direct na de bevrijding in 1945 als fanfarekorps opgericht. Het is sinds 2012 gevestigd op de Vliegbasis Gilze-Rijen. Het orkest bestaat uit vakmusici die stuk voor stuk behoren tot de top binnen hun discipline. Jaarlijks verzorgen zij rond de 100 optredens waaronder concerten, militaire ceremonies (zoals 4 en 5 mei) en theatershows. Het orkest werkt regelmatig samen met Nederlandse (musical)artiesten en heeft diverse keren bij tv-programma’s opgetreden.

Kaartverkoop

Het concert is exclusief toegankelijk voor maximaal 750 personen. Kaarten zijn te verkrijgen bij de volgende verkooppunten: VVV Ouddorp, Boekhandels Van der Boom Sommelsdijk en Dekker-Van Esbroek Middelharnis en Bruna Oude-Tonge. Sir Oliversband heeft een verkooppunt op donderdagavond tussen 20:00 en 22: 30 uur in De Bommelstee of via bestuursleden. Kaarten in de voorverkoop kosten € 7,50 en aan de deur €10,00.

Veteranen gratis

Veteranen nemen een bijzondere plaats in als het gaat om het stilstaan bij en vieren van onze vrijheid. Op vertoon van hun veteranenpas kunnen zij bij de VVV Goeree-Overflakkee (Bosweg 2, 3253 XA Ouddorp) een gratis toegangskaart afhalen of reserveren.