23 september 2019, Ouddorp - De Soroptimistclub Goeree-Overflakkee kijkt terug op een zeer geslaagd 'Lekker Nazomeren'. Dit evenement werd dit jaar voor de derde keer georganiseerd door de soroptimisten in de tuin van De Overkant in Ouddorp. "Het weer, die zaterdag, was een cadeautje. Het aantal bezoekers was groot en de muziek was sfeervol en gezellig. De dames van Duo Voci, uit Oude-Tonge, kregen de bezoekers zelfs aan het dansen." Lees hieronder meer.

Vervolg
Ook dit jaar werden de hapjes door de soroptimisten zelf bereid met vakkundige hulp van SOOF catering uit Sommelsdijk. Het principe “koop een plankje en kies je hapjes” sloeg goed aan.
Mede dankzij de steun van vele sponsoren heeft Lekker Nazomeren 2019 totaal €4.500 opgebracht. De Soroptimistclub Goeree-Overflakkee doneert dit bedrag aan de School for Justice.
'School for Justice' geeft meisjes die zijn bevrijd uit gedwongen prostitutie een juridische opleiding om het wijdverspreide onrecht dat zij aan den lijve hebben ondervonden, later effectief te kunnen bestrijden. “Educate to lead, to change the system!”.
Soroptimistclub Goeree-Overflakkee maakt onderdeel uit van de wereldwijde serviceorganisatie Soroptimist International. Zij zijn dienstbaar aan de samenleving zetten zich met name in voor verbetering van levensomstandigheden van vrouwen en meisjes. Een netwerk van vrouwen op Goeree-Overflakkee uit verschillende beroepsgroepen, die zeer maatschappelijk betrokken zijn.

Tekst Soroptimisten G-O.