Oude-Tonge - Op zaterdagmiddag en -avond, 28 september 2019 is de Kaai in Oude-Tonge weer dè plek waarop muziekliefhebbers urenlang kunnen genieten van muziek van zéér verschillende aard. Dit festival wordt aangeboden door Coöperatie Deltawind, die dit jaar het 30-jarig bestaan viert. Deltawind heeft op diverse plaatsen op het eiland festiviteiten georganiseerd: voor Oude-Tonge is Fanfareorkest Vooruit gevraagd een muzikale happening te organiseren in de geest van het zeer geslaagde Kaoifestival, dat vorig jaar voor het eerst plaatsvond en dat voortaan eens in de twee jaar zal worden georganiseerd. Lees hieronder meer.

Vervolg

Fanfareorkest Vooruit heeft "ja" gezegd op het verzoek en is voortvarend aan de slag gegaan. "Het resultaat mag er op papier zonder meer zijn. Een muzikaal feest voor iedereen, waarbij smaken mogen verschillen, maar waarbij muzikale kwaliteit, inzet en enthousiasme voor meer dan 100 % bij elk gezelschap aanwezig zal zijn. Op een groot mooi en uiterst professioneel podium, opgebouwd door DB Future Events zullen zeven zeer verschillende gezelschappen laten horen en zien, dat muziek een feest is voor iedereen."

Programma

Het festival wordt om 15:00 uur geopend door Boost, een samenwerkingsverband tussen de opleidings/jeugdorkesten uit de woonkernen Ooltgensplaat, Oude-Tonge en Den Bommel, Daarna zal fanfareorkest Vooruit laten horen wat het op muzikaal gebied allemaal te bieden heeft, waarna het bekende popkoor The Blue Stocking Singers uit Nieuwe-Tonge het sto©kje overneemt.
Vervolgens komen Thijmen en Tamara op het podium. Zij hebben elkaar ontmoet toen zij auditie deden voor de jongerenband Goldfish en treden zeer regelmatig op. Hun repertoire bestaat uit nummers die ze zelf “niet al te standaard” noemen.
Het volgende gezelschap op het podium is Baneham, een band bestaande uit 3 leden, die muzikale invloeden uit de rock, metal, funk en grunge tot een moderne vorm van grunge samenvoegen.
Duo Voci bestaat uit twee zangeressen , Margreet van Maanen en Joke Heijligers uit Oude-Tonge en Ooltgensplaat en zij zingen licht klassieke muziek en allerhande mooie luisterliedjes.
De slotact is in handen van de “Generations Of Rock Society” oftewel GORS. Gors bestaat uit drie generaties Flakkeese muzikanten die vijf decennia rockhits spelen, maar ook klassiekers van eigen bodem en eigen werk.

Het programma eindigt officieel rond 19:00 uur.

Bij de horecagelegenheden aan de Kaai / Voorstraat kan iedereen terecht voor de inwendige mens. Voor deze dag kan iedereen het avondeten een keertje inruilen voor iets lekkers in een ontspannen sfeer van gezelligheid en muziek.