Sommelsdijk - "Hé, die ken ik!" Dat is de veelgehoorde reactie bij de expositie van schilder Caspar Lindeman in de Remonstrantse kerk. Hij portretteert (regio)bewoners op Goeree-Overflakkee. Zijn tentoonstelling is te zien tijdens de Holle Bolle Middag- en Avondmarkt in Sommelsdijk. Tegelijkertijd is er antiek en curiosa te koop in het kerkje aan de Voorstraat. De Holle Bolle Middag- en Avondmarkt is vrijdag 23 augustus 2019 in de historische kern van Sommelsdijk. Lees hieronder meer.

Holle Bolle Middag- en Avondmarkt

"Er staan kramen rond de haven, in de Sint Joris Doelstraat, de Voorstraat en op het Marktveld. Er zijn kinderactiviteiten als een bungeejump. Het Streekmuseum is open, net als de Grote Kerk en de molen. Brouwerij Solaes tapt Sommelsdijks bier en leden van de Sociëteit Rethorica treden op. In gebouw De Doele is een presentatie van oude beelden van de RTM. Buiten staan een RTM-bus en klassieke auto’s, tractoren, motoren en bromfietsen.

Remonstranten

De Remonstranten zitten midden in de festiviteiten en doen vrolijk mee. Behalve de portretten van eilanders heeft de kerk zelf ook bezienswaardigheden, zoals het antieke orgel van onduidelijke herkomst en een raamkunstwerk uit de zestiger jaren. De kerk aan de Voorstraat 35 zit in een 19e eeuws herenhuis en is daarom moeilijk te vinden voor degenen die zoeken naar gebouw met een torenspits. Voor de gelegenheid is de entree gemarkeerd met de slogans ‘Mijn God doet niet aan dogma’s’, ‘Mijn God laat me zelf denken’ en ‘Mijn God trouwt ook homo’s’. Deze teksten komen uit de campagne waarmee de Remonstranten landelijk stof doen opwaaien. Bij de Remonstranten staan openheid en vrijheid in het geloof centraal. In de kerk zijn tijdens de Holle Bolle Middag- en Avondmarkt gemeenteleden aanwezig die, desgevraagd, graag uitleg geven.

Antiek en Curiosa
De verkoop van antiek en curiosa, met etsen, zilverwerk, tin en sieraden, is een activiteit van de stichting De Vaanhoek. Deze stichting is opgericht om de Remonstranten Sommelsdijk en de protestantse kerk in Burgh-Haamstede te steunen.