Ouddorp - Aanstaande donderdag 8 augustus 2019 om 20:00 uur zal Sander van den Houten ('87) uit Kampen een orgelconcert geven op het Van Vulpen orgel van de Dorpskerk te Ouddorp. Hij zal naast eigen improvisaties o.a. werken spelen van Johann Sebastian Bach (1685-1750), Felix Mendelssohn Bartholdy (1809-1847), Dietrich Buxtehude (1637-1703) en Camille Saint-Saens 1835-1921). Lees hieronder meer en bekijk het programma.

Sander vd Houten

Sander van den Houten ('87) is vanaf april 2017 benoemd tot organist van de Evangelisch Lutherse Kerk in Den Haag en daarmee vaste bespeler van het beroemde Bätz-orgel uit 1762. Tevens is hij titulair-organist van de Burgwalkerk alsmede van de Broederkerk te Kampen en tweede organist van de Bovenkerk aldaar.

Op zijn achtste jaar is hij met piano- en orgelstudie bij Paul Kieviet in Middelharnis begonnen. Hij heeft meegedaan aan concoursen en prijzen gewonnen op het jeugdsolistenconcours in Melissant (3e prijs), het ensembleconcours in Oude Tonge (2e prijs) en het Buxtehudeconcours te Zierikzee (1e prijs).

Zijn vakopleiding tot organist heeft hij aan het Rotterdams conservatorium bij Bas de Vroome (literatuur) ontvangen en daar zijn bachelor diploma behaald. Tevens is hij toen de studie kerkmuziek bij Hans van Gelder (liturgiek), Arie Hoek (hymnologie en cantoraat), Conny de Jong (zang) en Aart Bergwerff (improvisatie) gaan volgen.

In 2013 is hij cum laude geslaagd voor zijn masterdiploma orgel aan het ArtEZ-conservatorium van Zwolle bij Theo Jellema.

Daarnaast is Sander masterclasses bij Willem Tanke (Messiaen), Harold Vogel (Buxtehude), Jacques van Oortmerssen (Stylus Phantasticus) en Thomas Trotter (Engelse orgelliteratuur) gaan volgen.

Zijn werk als koorbegeleider heeft hem o.a. naar Tsjechië, Frankrijk, Duitsland, Denemarken en Oostenrijk gebracht. In 2013 heeft hij een concertreis naar Rusland gemaakt waar hij in Kostroma een aantal orgelconcerten heeft verzorgd.

Als dirigent is hij verbonden aan het Concertkoor Immanuël te Kampen en de ‘Zang- en Oratoriumvereniging Raalte’. Tevens is hij cantor van de Theologische Universiteit te Kampen. Sander volgt privé lessen koordirectie bij Wiecher Mandemaker.

Ook is hij vaste begeleider van het Bovenkerk Kamerkoor o.l.v. Ab Weegenaar, het Kampen Boys Choir en het Roder Jongenskoor beide o.l.v. Rintje te Wies.

Sander van den Houten geeft jaarlijks vele concerten als solist, begeleider en continuo speler. Ook heeft hij een privé lespraktijk.

Zie website: www.sandervandenhouten.nl.

Praktische informatie

HERVORMDE GEMEENTE OUDDORP
Dorpskerk, Weststraat 2
3253 AR Ouddorp.

De entree bedraagt € 8,00 per persoon vanaf 16 jaar. Na afloop is er koffie of thee beschikbaar.

PROGRAMMA -Sander vd Houten

? Psalm 150 Toon Hagen (1959)

? Magnificat primi toni (BuxWV 203) Dietrich Buxtehude (1637-1707)

? Triosonate VI in G-dur (BWV 530) Johann Sebastian Bach (1685-1750)
? Vivace
? Lento
? Allegro

? Preludium, Largo und Fuge in C-dur (BWV 545) Johann Sebastian Bach

? Choral mit 3 Variationen Felix Mendelssohn (1809-1847)
‘Wie groβ ist des Allmächt’gen Güte’

? Troisième Fantaisie (opus 157) Camille Saint-Saëns (1835-1921)

? Improvisatie Sander van den Houten.

Zomerprogramma Herv. Kerk Ouddorp

Organisatie: "Op het zomerprogramma staat voor donderdag 15 augustus 2019, om 19:30 uur, een zangavond in samenwerking met de Gereformeerde Zendingsbond gepland. Het echtpaar Van Heijningen hoopt dan iets te vertellen van hun project in Thailand. Op het orgel hoopt Kees Villerius ons te begeleiden. Toegang is gratis er is een collecte voor de zending.

Daarnaast is deze zomer t/m 21 september 2019 de Dorpskerk op zaterdag van 10:00 uur tot 15:30 uur open en wordt er door verschillende predikanten om 11:00 een inloopconcert gegeven. Op 10 augustus a.s. wordt ds. J. de Visser uit Sommelsdijk en op 17 augustus a.s. ds. C.D. van Alphen uit Numansdorp verwacht. Een maquette van de tabernakel, zoals beschreven in het het Oude Testament in de Bijbel, zal dan ook worden gepresenteerd.