Ouddorp - De presentaties van Jan Baks in de Overkant worden altijd zeer druk bezocht. Vaak hoort de Overkant echter ook: "Hé, daar had ik graag bij geweest, maar we waren op vakantie." Organisatie:" Voor wie de eerste presentatie miste: Jan Baks komt op herhaling (15 augustus 2019) in de Overkant." Lees hieronder meer.

Vervolg

"Iedereen heeft wel eens een bijzondere ontmoeting in de natuur. Als je voor het eerst een ijsvogel ziet vliegen vergeet je dat nooit meer en vaak weet je nog jaren later waar je die ijsvogel hebt gezien. Of je staat oog in oog met een ree vroeg in de morgen, in de duinen of je hebt tijdens een vakantie voor het eerst een wilde beer gezien. Jan Baks natuurfotograaf uit Goedereede fotografeert al vele jaren de natuur, zowel op Goeree- Overflakkee als op reis in verre landen.

Sommige gebeurtenissen maken een blijvende indruk en vergeet je nooit meer. De eerste ontmoeting met een berglandgorilla, de ontmoeting met Grizzlyberen in Alaska, de aanval van een orka op een jonge zeeolifant, bezoek aan een eiland dichtbij de Falklandeilanden, waar bijna nooit mensen komen en waar je de grootste albatrossenkolonie van de wereld ziet, South Georgia met zijn duizenden pinguïns.

En in eigen land de mogelijkheid om de grote sterns van dichtbij te fotografen, de onverwachte ontmoeting met een groep lepelaars zo dichtbij, dat was bijna niet voor te stellen. Europese bijeneters in Afrika ontmoet en enige weken later dezelfde vogels 12000 km dichterbij huis in Frankrijk kunnen fotograferen. Natuurlijk de Flamingo’s in Battenoord maar ook op de hoogvlakte van de Atacama woestijn in Chili.

Kortom, kom kijken naar de natuur dichtbij en ver weg voor iedereen. Donderdagavond 15 augustus om 20:00 uur in de Overkant in Ouddorp. Ontvangst vanaf 19:30 uur met koffie. Kosten €6,50 euro en NLGO leden €5 euro.

Aanmelden

Opgeven via de VVV tel. (0187-)681789.