Middelharnis - Voor in de agenda: Concert door de leerlingen blokfluit van Elly Bakker op dinsdag 18 juni 2019. Rik Melissant - piano en klavecimbel, dit alles in de Rabobankzaal van het Diekhuus te Middelharnis. Aanvang 19:00 uur. Lees hieronder meer.

Vervolg

Op dinsdag 18 juni is er een grote presentatie van de blokfluitafdeling van Muziekgebouw GO. De presentatie is in handen van Elly Bakker. Zij wordt bijgestaan door Rik Melissant., die de leerlingen op klavecimbel en piano zal begeleiden. Er zullen zo’n 30 leerlingen spelen.
Er is een grote variatie aan spelers. De jongste is 6 jaar en net begonnen. De oudste loopt naar de 70 en speelt mee in het ensemble ‘Cunando’. De één heeft een half jaar les, de ander al 10 a 12 jaren.
De gehele blokfluitfamilie zal te horen zijn van de kleine sopranino tot en met de heel grote contrabasblokfluit.
Het repertoire begint bij de oud-hollandse liedjes en loopt door naar solosonates uit de barok.
De meest gevorderde leerlingen laten een 4-stemmig concert horen van J. Chr. Schickhardt op altblokfluiten. Hierbij bespeelt Rik het klavecimbel.
Ook muziek uit de 20ste eeuw zal te horen zijn in de pittige Concertino voor sopraan blokfluit van D. Hellbach met pianobegeleiding. Als tutti-stuk wordt door een 20-tallig blokfluitensemble de ‘Capriol Suite’ van P. Warlock gespeeld. In dit stuk is de gehele blokfluitfamilie te horen.
Wees welkom, de toegang is gratis en zie en luister met welk plezier er gemusiceerd wordt.