Ouddorp - "Interessant en iedereen is van harte welkom!" Woensdag 3 april 2019 heeft de 55+ club in Ouddorp André Kastelein uitgenodigd voor een presentatie. "Hij is o.a. docent op CSG Prins Maurits, stadsgids en voorzitter van de Goereese Gemeenschap. Hij komt iets vertellen over de Portdagen in Goedereede, de zesde editie van dit stadsfeest vindt dit jaar plaats op 13, 14 en 15 juni." Lees hieronder meer.

Vervolg

"In oktober 1918 vergaat een schip met een grote lading portwijn aan boord. Vissers van Ouddorp, Goedereede en Stellendam varen uit om de vaten op te halen. Door de vissers worden honderden vaten buitgemaakt. Zij mogen de vaten niet zelf houden, maar moeten die aangeven bij de strandvonder. De vaten worden openbaar verkocht en brengen maar liefst 293.337 gulden op. Een derde deel van dat bedrag komt toe aan de vissers, het overige deel is voor de gemeentekas bestemd. De vissers kunnen met dit bedrag gaan investeren in de vissersvloot...."

Praktische info

De prijs van deze interessante middag bedraagt €3,00 inclusief een kopje koffie. Om 14:00 uur bent u van harte welkom in de Dorpstienden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joke van Dam, tel. (0187-)682319 of Stichting ZIJN, tel. (0187-)483366 of via de mail: c.vermeulen@zijngo.nl

Woensdag 10 april is er een lezing door een repatriëring verpleegkundige.