Goeree-Overflakkee - "Warme en gezellige sfeer bij een ongekend zangspektakel" Een uitverkochte Grutterswei. Vier regionale koren met mooie optredens maakten een geslaagd evenement van het 4Koren Lenteconcert 2019. De deelnemende koren en het publiek kijken terug op een gezellig en geslaagd evenement. Lees hieronder verder.

Verslag

"Apollo, het organiserende koor stak het spits af met het prachtige nummer ‘Bring him home’ van Claude Michel Schönberg. Onder de leiding van dirigent/pianist Marlous Smit jr. wist het koor de ontroering en de smekende toon van het lied prachtig over te brengen. Daarna volgenden vrolijkere songs en zelfs een swingend bluesynummer ‘The Glory of love’ van Billy Hill. ‘Top of the world’ van John Bettis en Richard Carpenter was een mooie afsluiter.
Gemengd koor Excelsior kwam swingend op, in gekleurde jasjes in frisse, harde kleuren. Het bracht beweging en levendigheid in de zaal. Eenmaal op het podium brachten het koor onder andere een prachtige medly van Lloyd Webber. Excelsior is een koor uit Dirksland dat zingt onder leiding van dirigent Meike Warmoeskerken, begeleid door pianist Janno den Engelsman. Het optreden werd mooi afgesloten met ‘The Lion king’ van Elton John/Tim Rice.
Gemengde Zangvereniging Advendo zong prachtig onder de inspirerende leiding van Judith Ellis, de nieuwe dirigent. professioneel begeleid door pianist Martien de Vos. ‘Heal the world’ van Micheal Jackson klonk door de zaal. ‘Make the world a better place’ is een mooie boodschap die enthousiast werd uitgedragen. Heel aanstekelijk is het lied ‘The ritme of life’ van Dorothy Fields/Cy Coleman. Een mooie afsluiter van een uitstekend optreden.
Sluiter van de avond was de nieuwe partner: The Amazing Singers uit Stellendam. Een mannenkoor bestaande uit 16 man en onder leiding van dirigent Flavio Pavone. Dit koor was dit jaar de nieuwe deelnemer aan het 4Korenconcert. Na het opheffen van mannenkoor Ons Koor, moest de organisatie op zoek naar een nieuwe deelnemer.
Voorzitter Apollo: “We waren heel blij dat ze met ons mee wilden doen. Het zijn leuke, enthousiaste mannen. En als je die mannenstemmen samen hoort, doet dat je echt wat.” Bij meerdere nummers droeg het publiek een steentje bij en bij het prachtige ‘California Dreaming’ van The Mamas & The Papas zag je de monden van het publiek de teksten meezingen. Echt een zaal vol met muziekliefhebbers.
Na alle optredens werd door de hele zaal, staand en enthousiast de tekst ‘Ons prachtig Flakkee’ van Jan Zuiddijk op het lied ‘De Purperen hei’ gezongen door de hele zaal. De liefde voor het eiland klinkt door in de samenzang. Daarna was het echt het einde van deze mooie avond. Voormalig koorlid van Excelsior Toos Neels uit Melissant vatte het kort samen: “Het was een buitengewoon geslaagde avond.”"

Tekst en foto's Maria Evers