Middelharnis - Schoolmusicus, componist en theoloog Mar van der Veer geeft drie donderdagavonden uitleg in de Emmaüskerk te Middelharnis over de Mattheüs Passion van Johan Sebastiaan Bach. Hij opent in woord en muziek een deur naar de, in ons land meest geliefde Passiemuziek van, Johan Sebastiaan Bach. Lees hieronder meer.

Johan Sebastiaan Bach

"Voor velen blijft dit indrukwekkende muzikale gebouw te imposant om binnen te gaan. Mar van der Veer laat horen hoe gemeenteleden in de dagen van Bach werden uitgenodigd om deel te worden van dit muzikale geloofsverhaal. Met name zal hij ingaan op de theologie die achter de teksten verborgen zit. Deze wordt in onze tijd niet of nauwelijks begrepen. Mar van der Veer welbekend op Goeree-Overflakkee, als leraar muziek. Hij is behalve componist nu ook theoloog. Mar van der Veer gaat drie avonden met ons in gesprek. De laatste avond, 28 maart, zal het vocaal ensemble Gaudium onder leiding Mirjam van den Hoek enkel koralen zingen uit de Matteüs Passion en de Johannes Passion."

Welkom

De avonden beginnen om 20:00 uur en zijn vrij toegankelijk. Iedereen is van harte welkom om te luisteren naar deze bevlogen man op de donderdagavonden 14, 21 en 28 maart in de Emmaüskerk, Koningin Julianaweg 64 te Middelharnis.