Middelharnis - Op zaterdag 9 maart 2019 zal het Oratoriumkoor Arte Vocale een uitvoering geven van de Saint Mark Passion in de Hervormde Kerk te Middelharnis. In de passietijd wordt er traditiegetrouw vaak de Mattheüs- of de Johannes Passion uitgevoerd, maar het Oratoriumkoor vond het dit keer wel een uitdaging om de Saint Mark Passion van Charles Wood uit te voeren. Een vrij onbekend werk en nog niet vaak uitgevoerd, maar met prachtige elementen. Het werk is gebaseerd op het Bijbelboek Marcus en gecomponeerd in 1920. Lees hieronder meer en koop je kaarten.

Saint Mark Passion

Net als bij de Mattheüs Passion is er bij de Saint Mark Passion ook een evangelist. Deze solopartij zal gezongen worden door de tenor Adrian Fernandes. De solo baspartij (Jezus) zal gezongen worden Janko Fraanje. In deze Passion zitten geen aria’s, maar wel verhalende liederen en koralen. Vooraf aan de Saint Mark Passion zullen de Passionsgesang van Joseph Rheinberger ten gehore gebracht worden. Het concert duurt ongeveer anderhalf uur. Organist is Paul Kieviet en het geheel staat onder leiding van Hans Houtman, dirigent van Arte Vocale.

Aanvang 20.00 uur, kerk open vanaf 19.30 uur.

Entreekaarten zijn in voorverkoop €15,00 via tel: (0187-)485424 of via de site: www.oratoriumkoor-arte-vocale.nl Bij verkoop aan de kerk voorafgaand aan het concert kost een entreekaartje €17,50.

Mocht u niet in de gelegenheid zijn om bij de uitvoering van 9 maart te zijn, dan kunt u een week later op zaterdag 16 maart hetzelfde concert meemaken in de Vestingkerk te Hellevoetsluis.

Tekst Oratoriumkoor Arte Vocale