Regio - De Boekenweek komt er weer aan! Traditiegetrouw organiseren Boekhandel Hoofdstuk Eén – Brielle en Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta tijdens de Boekenweek een literaire Theateravond. Dit jaar is auteur Jan Siebelink, de schrijver van het boekenweekgeschenk 2019, de hoofdgast op donderdagavond 28 maart. De avond zal muzikaal opgeluisterd worden door singer-songwriter Clementine uit Goedereede. Lees hieronder meer.

Jan Siebelink (1938)
Jan Siebelink (1938) werd geboren in Velp, waar zijn vader een kleine bloemisterij had. Naast zijn baan als onderwijzer studeerde hij in zijn vrije tijd Franse taal- en letterkunde. In 2005 brak Siebelink bij het grote publiek door met zijn roman Knielen op een bed violen, geïnspireerd op zijn jeugdjaren in Velp. Er werden 600.000 exemplaren van het boek verkocht en het werd beloond met de AKO Literatuurprijs en nominaties voor de Libris Literatuurprijs en de NS Publieksprijs. In het najaar van 2015 verscheen de roman Margje, waarin Siebelink terugkeert naar het gezin uit Knielen op een bed violen. In 2017 bracht hij zijn meest recente roman, De buurjongen, uit. Ter gelegenheid van Siebelinks tachtigste verjaardag verscheen er in februari 2018 een schitterende ode aan de ziel van zijn schrijverschap, De bloemen van Jan Siebelink.
Zijn Boekenweekgeschenk Jas van belofte is een ode aan een vriendschap, aan een vader en aan het schrijversvak.
Jan Siebelink wordt deze avond geïnterviewd door Jan Hoogendoorn.

Muziek met Clementine Volker
De Boekenweektheateravond zal muzikaal opgeluisterd worden door singer-songwriter Clementine Volker. Clementine uit Goedereede groeide op als kapiteins dochter. Haar vaders lievelingsmuziek met Iers karakter verklaren haar speciale band met de Keltische cultuur en Ierse folkmuziek. Clementine komt letterlijk thuis als ze Ierse muziek zingt. Clementine zal deze avond liedjes ten gehore brengen die passen bij de thema’s van de boeken van Jan Siebelink.
Maar ze ontdekte ook haar eigen krachten en schreef als Miss Clementine een aantal prachtige nummers die ze ook deze avond ten gehore zal brengen. Geniet van het intieme gitaarspel en de prachtige warme altstem.
In 2003 verscheen haar eerste album. Momenteel speelt ze in kleine en grote theaters met haar eigen show. Haar nieuwste CD “Letting go”, die zij samen met Wyatt Easterling produceerde, is zojuist verschenen. Extra bijzonder: deze cd, geproduceerd in de Omnisound Studios te Nashville is vanaf 18 januari ook verkrijgbaar in de Amerikaanse cd-winkels.

Plaatsen reserveren
De Boekenweektheateravond op donderdagavond 28 maart begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19:15 uur)
Toegangskaarten a € 19.50 (incl. pauzedrankje) zijn vanaf heden verkrijgbaar aan de balie in de vestigingen van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta, via www.bzhd.nl/activiteiten , www.theatertweehondjes.nl en bij boekhandel Hoofdstuk Een.

***Boekhandel Hoofdstuk Eén is deze avond aanwezig met een boekentafel. Ook de cd’s van Clementine kunnen worden aangeschaft***