Middelharnis - Het nieuwe jaar is weer begonnen, dus tijd voor nieuwe uitdagingen: "Heeft u een digitale spiegelreflexcamera, systeemcamera (of een andere camera die handmatig ingesteld kan worden) en heeft u het idee dat er meer uit gehaald kan worden? Fotografeert u altijd op de automatische stand maar zou u graag meer controle willen hebben over het eindresultaat? Dan is de basiscursus fotografie in het Wijkcentrum van Middelharnis wat voor u." Lees hieronder meer.

In deze cursus worden de basisbegrippen van de fotografie aangeleerd. Er wordt aandacht besteedt aan onder andere diafragma, sluitertijd, iso, scherpstelling en compositie. Deze cursus is geschikt voor de beginnende fotograaf. Er wordt gestart met een theoretisch gedeelte en daarna wordt het geleerde in de praktijk gebracht. Doordat het maximale aantal deelnemers 9 personen is, is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Er is keuze uit de volgende data: 26 januari, 9 maart en 18 mei. De cursussen worden gegeven in het Wijkcentrum in Middelharnis gegeven. De cursusdag is van 09:00 uur tot 15:30 uur.

Cursus avondfotografie
Misschien ben je al een stapje verder in de fotografie en klaar voor nieuwe technieken. Overdag fotograferen bij voldoende licht lukt vaak wel, maar zodra het donker is wordt het lastiger. Wat voor instellingen heb je nodig om ’s avonds en ’s nachts goede foto’s te maken? Hoe voorkom je bewogen en onscherpe foto’s? Dit alles leer je tijdens de cursus avond fotografie in Middelharnis op 21 maart. Voor deze cursus is het van belang om de basis te beheersen. Een camera die handmatig ingesteld kan worden (bij voorkeur een spiegelreflex of systeemcamera) is noodzakelijk.

Cursus Lightroom
Je hebt een aantal prachtige foto’s gemaakt en ze staan nog op de camera. Maar wat doe je er dan mee? Hoe hou je overzicht over al je foto’s? Hoe maak je de foto net wat mooier dan hij al is? Het programma Adobe Photoshop Lightroom Classic CC helpt je hierbij. Leer alles over het organiseren en bewerken van je foto’s tijdens de cursus Lightroom Classic CC, georganiseerd in het Wijkcentrum in Middelharnis. Deze cursus is verdeeld over twee ochtenden, 16 en 23 februari.

Kijk voor meer informatie op de website. Inschrijven kan via de website www.el-foto.nl.