Sommelsdijk - Van donderdag 13 t/m zaterdag 15 december 2018 wordt in de Exoduskerk, Dorpsweg 97 in Sommelsdijk opnieuw een kerststallen tentoonstelling gehouden. Een kleurrijk aanbod van bijna 150 kerststallen en kerstgroepen uit 25 verschillende landen wordt deze dagen aan het publiek getoond. "Nieuw dit jaar is dat onder diverse thema's de kerststallen en -groepen uitgestald worden. Van een eenvoudige, lokale kerststal uit de 19e eeuw tot kleurrijke kerstgroepen uit Zuid-Amerika." Lees hieronder meer.

Kerststallen en -groepen

De "eyecatcher" op deze tentoonstelling is een moderne "hipsterstal" uit de VS. Tijdens de expositie wordt op een groot beeldscherm een presentatie getoond over het ontstaan en de symboliek rond kerststallen.

Op zaterdag 15 december is er tussen 11.00 en 16.00 uur speciaal voor de jongere kinderen gelegenheid een mooie kerstplaat te komen inkleuren of een kerstengel te knippen. In de expositieruimte staat ook een tafel met kinder-, lees- en prentenboeken over kerstverhalen.

Het is de tweede keer dat deze tentoonstelling wordt georganiseerd door de R.K. parochie van Middelharnis en de Exoduskerk van Sommelsdijk. Beide kerken willen dit evenement eens in de twee jaar herhalen.

Openingstijden

Openingstijden zijn op; donderdag 14.00 tot 17.00 uur - vrijdag 14.00 tot 20.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur.

"U wordt hartelijk uitgenodigd deze tentoonstelling te komen bezichtigen!"

Tekst Exoduskerk Sommelsdijk