Op dinsdag 20 november 2018 geeft Leo Brand voor Groei & Bloei, in Goedereede een lezing over paddenstoelen. Paddenstoelen hebben in de loop der eeuwen altijd de mensheid verbaasd. Ze zijn dan ook altijd verbonden geweest met de mythen en sagen van het volksgeloof. Men vond het maar raar en niet gewoon, eigenlijk was het allemaal maar hekserij of….

Heden ten dagen is dat nog steeds aan de naamgeving van sommige paddenstoelen en zwammen te merken. Namen als: Satansboleet, Heksenboleet, Duivelsei, Duivelsbrood russula, Elfenbankje en Vliegenzwam worden nog steeds in verband gebracht met die mooie verhalen. Verhalen die tijdens de lezing zeker ook worden verteld. Wat zijn nu eigenlijk paddenstoelen. Hierop wordt tijdens de lezing uitgebreid ingegaan. Ook wordt er een beeld geschept van een aantal paddenstoelen en zwammen die in Nederland voorkomen. Waar men ze kan vinden en wanneer. Zowel de echte paddenstoelen, met een hoed en een steel, alsook de meest voorkomende houtzwammen worden besproken. Kortom, een lezing geschikt voor jong en oud.

Deze interessante lezing wordt gehouden in “Oostdam”, Jongkoenstraat 1 te Goedereede, aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30.
Toegang is gratis voor Groei & Bloei leden, niet leden betalen €3,50.