Regio - In het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk treedt zaterdag 22 september het Syrène Saxofoonkwartet op. De voorstelling getiteld Water Works start om 15.00 uur; naast het spel van de vier dames op saxofoon zijn er bij deze voorstelling ook een aantal dansers betrokken. Lees hieronder meer.

Omdat ze zich het meest thuis voelen in en op het water, duiken de dames van Syrène Saxofoonkwartet wederom het diepe in en komen boven met een ode aan een van hen meest geliefde componist Georg Friedrich Ha?ndel en brengen daarmee een geheel nieuwe benadering van zijn befaamde werk Water Music ten tonele.

Het 300 jaar oude werk van Händel wordt verweven met een moderne choreografie van Rianne Keyzer, uitgevoerd op moderne instrumenten, op eigentijdse plekken aan of in de buurt van water en afgewisseld met live improvisatie en op soundscapes van Celia Swart.

Kaarten voor deze voorstelling kosten € 17,50 en zijn verkrijgbaar via deze link. Kijk voor een indruk van de muziek van het kwartet onder deze link.