Sommelsdijk - Nog t/m 7 november 2018 is er een expositie van Jolanda Moolenaar te zien in de Remonstrantse kerk aan de Voorstraat 35 te Sommelsdijk. De Bossche Kunstenares Jolanda Moolenaar (1969) exposeert haar portretjes en nieuwe collages in De Verhalenkamer. Lees hieronder meer.

Jolanda Moolenaar
Haar portretjes hebben een multiculturele uitstraling. Ze zijn veelal in klein formaat. Allemaal serene portretjes, zoals Jolanda ze noemt, sommige kijken je aan, andere hebben hun blik neergeslagen. Ondanks de ingetogen karakters van de 'kopjes' komen ze dicht bij de kijker. De grof opgezette achtergrond vol vlekken lijnen en bladmotieven zijn een duiding van de het innerlijk. Een symbiose tussen emotie en buitenwereld. Een groot aantal van deze kopjes vond al een mooi plekje aan de muren van bewonderaars.

Naast deze portretjes zijn haar nieuwe collages in gemengde techniek te zien.
Jolanda maakt gebruik van oude soms klassieke prenten, moderne afbeeldingen en karakteristieke oude lijsten. Samengevoegd vormen ze authentieke beeldverhalen waar altijd een scherp en verrassend randje aan zit. Het is werk dat uitnodigt om naar te blijven kijken en telkens nieuwe details in te ontdekken. In eerste instantie mooie werelden, die toch ook een duister kantje kunnen hebben.
In de kunst van Jolanda Moolenaar heeft het oude, klassieke verhaal altijd centraal gestaan, en het is alsof zij met deze collagevorm nog beter de stem voor haar verhalen heeft gevonden dan eerder.

Jolanda studeerde in 1992 af aan de kunstacademie st Joost in ‘s-Hertogenbosch.

U bent van harte welkom bij deze expositie na de kerkdienst op zondag (vanaf 11.00 uur tot ongeveer 12.00 uur), op verzoek (even aanbellen bij de fam. Schrier die boven de kerk woont) en elke woensdagochtend van 10.00 - 12.00 uur.