Goeree-Overflakkee/Putten - Het Christelijk Ouddorps Mannenkoor werkt al jaren mee aan het gelegenheidskoor in Putten om daar te zingen voor de vakantiekampen van gehandicapte jongeren. Dit jaar zal dat zijn op DV woensdag 8 augustus 2018. Uit het gehele land komen mannen zingen in het 1-dags mannenkoor. Een unieke ervaring! De repetitie is 's middags in de kerk met 125-150 mannen en hopen ‘s avonds op de georganiseerde zangavond dit repertoire ten gehore te brengen. Algehele leiding ligt bij de bekende dirigent: Dinant Struik, met medewerking van de organisten Willem den Boer en Jan Rozendaal. Lees hieronder meer.

Ook de gehandicapte jongeren zingen op deze avond. Hier zijn ze dan ook al de gehele week mee bezig en dat onder leiding van ‘eigen’ dirigenten die de dag van hun leven hebben. De kerk in Putten zit altijd vol. De collecte is bestemd voor het mogelijk maken van deze vakantiekampen. De leden van het Ouddorpse Mannenkoor vinden het prachtig om hier een middag en avond mee bezig te zijn. Ook dit jaar zal er weer een bus vanuit Ouddorp rijden naar Putten. Mocht u niet op ons koor zitten maar mee willen doen, dan kunt u contact met ons opnemen. In deze tijd zijn er ook velen die op vakantie zijn op de Veluwe, die komen vanuit hun vakantieadres om dit mee te maken. Opgeven kan bij Jan Sperling via mail: j.en.g.sperling@gmail.com.

Globaal programma:
15.30 - 16.00 inloop
16.00 - 17.45 repetitie
17.45 - 18.45 pauze en lunch
18.45 opstellen groot samengesteld mannenkoor
19.00 aanvang zangavond
20.45 einde zangavond

Hoe gaat het in zijn werk?
U komt (al dan niet met uw partner/vrouw) naar de HHK van Putten; gewoon in uw vrijetijdskleding (hopelijk is het mooi weer). Bij binnenkomst betaalt u voor de lunch en de muziek: evenals vorig jaar 10 euro per zanger (wat er overblijft is bestemd voor het goede doel namelijk de vakantieweken 2019). Om 16.00 uur start de repetitie om te zorgen dat de muziek er goed inkomt: repertoire wat er gezongen wordt ontvangt u na inschrijving. Na het studeren is het tijd voor verpozing en wordt u een lunch aangeboden rondom de kerkzaal van de HHK Putten. Hierna gaat de koormeester de (hopelijk grote club) mannen per partij verzamelen en betreden we de kerk voor de aanvang van de avond.

‘We zingen een blok apart als mannenkoor en een paar nummers met de vakantiegasten (in de leeftijd van 14-20 jaar) die zelf ook enkele nummers zullen zingen. En wellicht hebben we een “gastdirigent” die ons samengestelde mannenkoor zal dirigeren tijdens 1 of meer nummers; dat blijft nog even een verrassing’, aldus dirigent Struik.