Middelharnis – Harpdocente Ghislaine Voorrecht en viooldocente Heleen De Witte van het Muziekgebouw Goeree-Overflakkee hebben hun leerlingen klaargestoomd voor een prachtig optreden. In verband met de jeugdige leeftijd van de kinderen begint de avond op donderdag 24 mei 2018 in de Rabobankzaal van het Diekhuus, al om 19:00 uur. Deze avond is gratis te bezoeken. Lees hieronder meer.

U kunt Joline Sperling de laatste twee jaar niet gemist hebben. Ze won in 2016 de Rabobank jong talent prijs en schitterde daarna vaak op ons mooie eiland. Op donderdag 24 mei is ze naast alle andere fantastische leerlingen te horen in het Diekhuus. Ze speelt het prachtige Serenade melancolique van Hasselmans. Ook is ze in samenspel met blokfluitiste Marit Strijdhorst te beluisteren, ze spelen de Sonate van Boisvallée. Ook spelen de harpleerlingen een paar gezamenlijke stukken zoals Pwt-ar-y-bys, een traditional uit Wales, de Middeleeuwse mars van koning Brian Boru en een aantal modernere stukken zoals de Pink Panther en ‘What a wonderful World’ van Louis Armstrong. Veel beginnende harpisten spelen een solowerk of duetten.

De vioolleerlingen spelen stukken van W.A. Mozart, S.Suzuki en folk. Jesse Stout zal een mooie wals van J. Brahms op de viool spelen. Elleke de Geus een Musette van J.S. Bach en Judas Maccabeus van G.Ph. Händel. Op altviool speelt Tygo de Waal een geweldige duet van J.S. Bach.
Het Flakkees strijkensemble speelt een serenade van A. Dvorak

Deze avond is gratis te bezoeken. Mocht u nog meer willen horen? De vioolklas geeft een concert op 16 juni om 10:00 in de theetuin te Stellendam.

Bekijk muziekgebouwgo.nl voor al onze activiteiten of neem een kijkje bij onze lessen tijdens de juni muziekmaand van het muziekgebouw.