Ouddorp - Donderdag avond 7 juni 2018 speelt het Roffa Tango Trio in de Overkant in Ouddorp. Dit trio neemt u mee naar de Argentijnse tango wereld. Kaarten reserveren kan via VVV, telefoon (0187-)681789, of per e-mail. Een kaartje kost €17,50 en is inclusief koffie of thee voor, en een glas wijn na het concert. Lees hieronder meer en reserveer.

Programma

¡TANGO DE HOY!

Astor Piazzolla is zonder twijfel de bekendste tangocomponist. Beïnvloed door de klassieke en jazzmuziek was hij de grondlegger van de vernieuwende ‘tango nuevo’, een stijl die vandaag wereldwijd omarmd wordt. Hier stopt de ontwikkeling van de tango niet. Dat bewijst Roffa Tango Trio met haar programma ‘Tango de HOY’, oftewel ‘Tango van nu’.

Wat beweegt er in de wereld van de hedendaagse tango? We werpen een blik op de ontwikkelingen van het genre, voorbij de clichés. Inspiratie wordt geput uit de twee belangrijke steden: het rauwe Rotterdam, waar ontwikkeling centraal staat, en Buenos Aires, dé tangometropool bij uitstek. Op het programma staan composities van de tijd van Piazzolla tot nu, met werk van Diego Schissi, Fernando Otero, Astillero, Gustavo Beytelmann en eigen composities.

Over Roffa Tango Trio

Anke Steenbeke (piano), Simone van der Weerden (bandoneon) en Alexander Vocking (contrabas) leerden elkaar kennen tijdens hun muziekstudies aan Codarts, het conservatorium van Rotterdam.
Al gauw werd ‘Roffa Tango Trio’ opgericht, eind 2013, aan de Argentijnse tango-afdeling van het Rotterdamse conservatorium. ‘Roffa’ is straattaal voor de stadsnaam ‘Rotterdam’ en verwijst dan ook simpelweg naar de stad waar de muzikanten elkaar ontmoetten. Het trio werd ondergedompeld in de beginselen van deze inspirerende muziekstijl. Ze werden gecoacht door ‘tango maestros’ waaronder Gustavo Beytelmann en Victor Villena.

Roffa Tango Trio focust zich op bestaande ‘hedendaagse’ tango en gaat op zoek naar nieuwe invloeden binnen het veelzijdig muziekgenre. De leden slagen er via hun moderne vernieuwingsdrift in om een geheel eigen stijl te creëren en een uitdagend, eigentijds verhaal te vertellen. Een verhaal over ‘leiden, volgen en aanvoelen’, over het combineren van verschillende muziekculturen, over zowel passionele verleiding als melancholische nostalgie. Een eigenzinnige mix van traditionele tango, klassieke muziek en jazz. Daarnaast maken ze zelf ook eigen arrangementen, onder meer van muziek van Astor Piazzolla én componeren ze hun eigen nummers.

De muzikanten waren reeds te gast op vele concerten binnen de tango-wereld, vooral in België en Nederland. In februari 2015 werd Roffa Tango Trio uitgenodigd in Buenos Aires. Daar speelden ze op de Cumbre Mundial del Tango, een hoogtepunt binnen hun muzikaal avontuur.