Middelharnis - In de expositie 'Nieuwe wegen', toont Annelies Snijders tot eind april 2018, een serie blauwdrukken ook wel cyanotypie genoemd. Haar eerste kennismaking met de blauwdruk techniek was enkele jaren geleden tijdens de KunstKijk route bij Atelier Havenhoofd in Middelharnis. Annelies haar interesse werd gewekt om eens iets ander te doen met haar digitale foto’s zonder gebruik te hoeven maken van een doka.... Lees hieronder verder.

Annelies Snijders

Annelies Snijders volgde een workshop cyanotypie bij hetzelfde atelier, gegeven door kunstenaars Renate van Opdorp en Monique van Wensveen. In deze workshop werden vooral de creatieve mogelijkheden belicht van het maken van een cyanotypie. Daarnaast leerde Annelies dat een cyanotypie (blauwdruk) een fotografisch proces is waarbij na ontwikkeling een cyaan-blauwe afdruk ontstaat. Deze techniek werd vroeger (19de eeuw) gebruikt om op een eenvoudige manier bouwtekeningen te kopiëren. Annelies, enthousiast geworden door de mogelijkheden van de cyanotypie in de kunst, schafte de nodige materialen aan en ging daarna zelf thuis aan de slag, wat onder andere resulteerde in de prachtige serie blauwdrukken.

De expositie kunt u zien in ‘t Blaeuwe Huus/VVV-kantoor, Bosweg 2 in Ouddorp van 3 april t/m 28 april 2018.

Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 09.00-17.00 uur en zaterdag van 09.00-16.00 uur (uitgezonderd feestdagen). "U bent allen van harte welkom om deze expositie te komen bezoeken!"

Meer informatie over de techniek en het werk van Annelies kunt u vinden bij de expositie in ‘t Blaeuwe Huus, op de website www.atelierhavenhoofd.nl en/of via Annelies Snijders, info@snijdruk.nl.