Start Zuidwester Mannenkoor - "Flakkee is een eiland en ’t water is breed..", zo luidt de beginregel van het Flakkeese volkslied. Vader en zoon Martin en Jos Mans zijn geboren en getogen op dit prachtige Zuid-Hollandse eiland en delen de liefde voor hun geboortegrond. En dat Goeree-Overflakkee hen blijft aanspreken vertaalt zich in een nieuw op te richten mannenkoor dat zij samen gaan dirigeren en begeleiden. De thuisbasis is Sommelsdijk maar alle zangers uit de gehele 'zuidwesthoek' zijn welkom. Lees hieronder verder.

Martin en Jos Mans bundelen de krachten en starten het Zuidwester Mannenkoor. Omdat voor zowel vader als zoon de wortels op dit eiland liggen is dit voor hen een zeer bijzonder project. Na het project Tussen jou en mij van Martin en Jos is het nu tijd voor dat wat hen oorspronkelijk muzikaal echt bindt: de sonore mannenkoorklank, van fluisterend en verstild tot stormachtig sterk. In een viertal repetities zal door hard werken een repertoire tot stand komen dat de typische worsteling met en liefde voor het water zal verklanken. Zowel geestelijke liederen en negro-spirituals als klassieke en populairdere werken zullen onderdeel zijn van het programma. Zelfs lokale volksliederen worden niet geschuwd …

Van september tot december 2018 zijn vier repetities gepland in de Exoduskerk te Sommelsdijk (Middelharnis) en in januari en februari 2019 staat een drietal concerten in monumentale kerken in de zuidwestelijke regio op het programma.

De prijs voor deelname bedraagt €60,00 voor het hele project (vier repetities, drie concerten en een muziekboek).

Repetitiedata:

  • zaterdag 15 september,
  • zaterdag 6 oktober,
  • zaterdag 10 november
  • zaterdag 1 december 2018.
  • Aanvang 10.00 uur. Inloop vanaf 09.30 uur.

Concertdata

  • zaterdag 12 januari 2019 Hervormde Kerk Yerseke
  • vrijdag 25 januari 2019 Hervormde Kerk Oude Tonge
  • vrijdag 1 februari 2019 Hervormde Kerk Haamstede

Inschrijven is mogelijk via martinmans.nl, of per e-mail naar secretariaat@martinmans.nl onder vermelding van uw naam, adres, woonplaats, tel. no., e-mailadres en stemsoort.

Overige informatie

Van Rotterdam tot Terneuzen, van Vlissingen tot Hoek van Holland (en alle windstreken): alle zangers met en zonder zangervaring zijn van harte welkom. Het is mogelijk de eerste repetitie vrijblijvend bij te wonen. Ook is het mogelijk om bij de tweede repetitie nog aan te haken en in te schrijven. Een openlucht evenement bij de vuurtoren van Ouddorp, waar het mannenkoor optreedt, is in ontwikkeling.

Martin boogt op een jarenlange ervaring als mannenkoordirigent en weet als geen ander de klank te vormen tot één geheel en laat er daarbij enkele solisten uitspringen. Jos heeft inmiddels ervaring als dirigent van een gemengd koor en is daarnaast een uitmuntend solozanger en instrumentalist! Eerder oogstten ze succes met het programma Tussen jou en mij dat de bijzondere en muzikale band tussen vader en zoon vertolkte. Voor velen gaf het een gevoel van herkenning.