Nieuwe-Tonge - Op D.V. zaterdag 31 maart 2018, om 19:00 uur organiseert de Hervormde Gemeente van Nieuwe-Tonge een Samenzangavond. Voor de tweede maal zal ‘Zingend naar Pasen’ worden georganiseerd. De liederen staan in het teken van de lijdenstijd & Pasen, en Eric Wolfert begeleid de samenzang op het orgel. Lees hieronder verder.

Tijdens de zondagse diensten is Wolfert één van de vaste begeleiders in Nieuwe-Tonge. “Ik was al organist in Dirksland, Nieuwerkerk en Serooskerke (Schouwen) en sinds juli 2016 dus ook hier. Behalve de mooie kerk en het prachtige kerkorgel viel me op dat er heel goed gezongen wordt. Er kwamen veel positieve reacties op mijn orgelspel en daar wilde ik iets mee doen, zo ontstond het idee om een samenzang te organiseren. Sinds 2006 wordt er in december een Kerstvolkszang gehouden maar rondom Pasen was er nog niets dus stelde ik voor om op Stille Zaterdag een samenzang te organiseren. Daarop werd gelijk enthousiast gereageerd, Ds. van Assen en diverse gemeenteleden waren bereid om te helpen en zo mochten we vorig jaar ruim 250 mensen verwelkomen, dat was boven verwachting goed”.

Er wordt uitgegaan van een eenvoudig concept, het programma bestaat uit bekende liederen. “Je merkt dat mensen daarvoor komen, je kunt met Kerst wel zeggen, nu doen we eens wat anders dan ‘Stille Nacht’ maar uiteindelijk willen de mensen dat toch horen, bekend maakt bemind”. Dit sluit naadloos aan op de speelstijl van Wolfert. “Ik speel vanuit de tekst, ingetogen waar het moet, jubelend waar het kan. De kunst is om zo dicht mogelijk bij de sfeer van een Psalm of lied te komen zodat de mensen het in gedachten voor zich zien, als dat lukt bereik je de harten van mensen en dat is mijn doel”.

Wie ook een keer wil meegenieten van de samenzang in Nieuwe- Tonge is zaterdag 31 maart van harte welkom. Liederen als ‘Op die heuvel daarginds’, ‘Als ik in gedachten sta’ en ‘Ik wil zingen van mijn Heiland’ staan op het programma. De samenzang zal worden afgewisseld met enkele korte Schriftlezingen, toegespitst op Pasen. De kerkdeuren staan vanaf 18:30 uur open, de aanvang is 19:00 uur, de avond duurt ongeveer een uur en de toegang is gratis.