Middelharnis - Het initiatief van bibliotheek Zuid-Hollandse Delta is ook op Goeree-Overflakkee aangeslagen. Na een succesvolle start in Hellevoetsluis kwamen donderdagmiddag 8 februari 2018 zo’n tachtig mannen en vrouwen naar Het Diekhuus voor een kennismaking met het concept "aanschuifkoor". Eén keer per maand, op de tweede donderdag kan iedereen zomaar Het Diekhuus binnenlopen om mee te zingen met dit aanschuifkoor. Lees hieronder meer.

"Een gezellig uurtje van 14.00 tot 15.00 uur met elkaar zingen onder begeleiding van Germaine Compier. Het aanschuifkoor is geen les. Iedereen mag meedoen. Zelfs af en toe een valse noot is geen probleem."

Repertoir
De liedjes gaan van 'Gouwe Ouwe' tot echte 'meezingers'. Ook inbreng wordt op prijs gesteld. Tientallen suggesties zijn al genoteerd voor de volgende keer. Na afloop van het zingen was er alle gelegenheid om na te praten onder het genot van een kopje koffie, thee of wat anders.

Vrijwilligers gezocht

Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta is op zoek naar een aantal mensen dat mee wil denken over het vervolg en de invulling van het Aanschuifkoor. Interesse? Neem contact op met Gerdie Schellevis, dit kan via deze link naar de mail.

Tekst en foto Maria Evers.