Goeree-Overflakkee - Het project De Erfgoedlijn zet de havenkanalen van Goedereede-Havenhoofd, Stellendam, Dirksland, Oude-Tonge en Ooltgensplaat in de schijnwerpers. Het doel van het project is om meer mensen de natuur en omgeving van het havenkanaal te laten beleven. Dat kan vanaf de wal of vanaf het water. De gemeente Goeree-Overflakkee is daarvoor nog steeds opzoek naar ambassadeurs voor de kernen waar aandacht is voor de havenkanalen. Lees hieronder meer.

Ambassadeurs gezocht
Een ambassadeur is iemand die zich inzet om een ‘goed doel’ onder de aandacht te brengen bij een breed publiek. De gemeente zoekt geïnteresseerden die – binnen het project van de Erfgoedlijn – zich willen inleven in de historie van de havenkanalen en ook het verhaal van het dorp (in relatie tot het havenkanaal) willen vertellen.

Training ambassadeurs
Voor de lopende projecten in Goedereede-Havenhoofd, Stellendam, Dirksland, Oude-Tonge en Ooltgensplaat start op donderdagavond 8 maart 2018 de training voor het ambassadeurschap. De training wordt verzorgd door Franceska Estourgie en bestaat uit een theoriedeel en een praktijk gedeelte. Het theoriedeel is op 8 maart, een datum voor het praktijkgedeelte (het verzorgen van een rondleiding) wordt in overleg met de deelnemers vastgesteld. Het doel van de theoretische training is het bekwamen van de didactische vaardigheden. Hoe bouw je een rondleiding op? Wat betekent het om ambassadeur te zijn en een rondleiding te geven? Hoe houd je iedereen betrokken bij je verhaal? In het praktijkgedeelte worden praktische vaardigheden geoefend, zoals het ontvangen van een groep, de presentatie, verstaanbaarheid en woordkeuze. Na afloop ontvangen de ambassadeurs een boekje met ‘Tips voor het geven van een rondleiding’.

Meer informatie
Heeft u interesse om als ambassadeur ingezet te kunnen worden? Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen met mevrouw Ada Overwater, Beleidsadviseur Erfgoed en Cultuur, via e-mail a.overwater@goeree-overflakkee.nl of telefonisch via het algemene telefoonnummer 14 0187.